Af Lars Dinesen - 01/01-16 21:51

Fuld kaptajn anholdt på russisk coaster i ØresundFuld kaptajn anholdt på russisk coaster i Øresund

Kaptajn, førstestyrmand og maskinmester på et russisk fragtskib er tilbageholdt af Nordsjællands Politi.

Tre ansvarshavende medlemmer af besætningen på en russisk coaster, der fredag var på vej sydpå igennem Øresund, havde muligvis valgt at fortsætte nytårsfesten lidt for længe.

Kort før middag blev Forsvarets Søredningstjeneste opmærksom på det cirka 100 meter lange russiske skib, som ikke sejlede på helt almindelig vis.

Trafikulykke ved Vojens koster 79-årig livet nytårsdag
Trafikulykke ved Vojens koster 79-årig livet nytårsdag

Og da man fik fat på skibet over radioen, fik man mistanke om, at besætningen var beruset, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Palle Jørgensen til Ritzau fredag aften.

- Vi får beordret fartøjet til at kaste anker, og tre personer bliver anholdt. Det drejer sig om skibets kaptajn, førstestyrmand og maskinmester, siger vagtchefen.

Avis: Politi jagter Real Madrid-stjerne ind på anlæg
Avis: Politi jagter Real Madrid-stjerne ind på anlæg

I alt var der ni personer om bord.

Politiets jurister skal nu vurdere, hvad der skal ske med de tre russere. Ifølge vagtchefen vil sådan en episode normalt udløse fængselsstraf.

- Det er en overtrædelse af søloven i og med, at de ansvarshavende på den russiske coaster har drukket så meget, at de ikke er i stand til at føre det her fartøj forsvarligt, lyder det fra Palle Jørgensen.

Kvinde er hårdt såret efter overfald nytårsmorgen
Kvinde er hårdt såret efter overfald nytårsmorgen

De tre anholdte er ved at blive afhørt på politistationen i Helsingør. Senere vil en blodprøve vise, hvor høj en promille sømændene havde i blodet, da de blev tilbageholdt.

LÆS OGSÅ: Hus nedbrændt ved Videbæk: Kvinde frygtes omkommet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx