Af - 29/09-16 13:05

Klinik til fire danske tv-værter: I har borreliaKlinik til fire danske tv-værter: I har borrelia

Tyske privatklinikker tager tusindvis af kroner for at behandle alvorligt syge danskere, som de diagnosticerer med borrelia. Men diagnosen bliver givet på et tvivlsomt grundlag

Trailer for dokumentaren Snyd eller Borrelia, der sendes i aften på TV2 klokken 20. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hvert år betaler danskere tusindvis af kroner får at blive testet for den flåtbårne sygdom borrelia på private tyske laboratorier, der påstår at have en bedre test end de danske sundhedsmyndigheder.

Men en ny TV 2-dokumentar kan i aften afsløre, at de tyske test måske er lidt for gode. De fire kendte tv-værter Cecilie Beck, Jannie Petersen, Michael Kamber og Poul Erik Skammelsen, der føler sig sunde og raske og har fået et negativt borrelia-resultat af danske læger, bliver nemlig alle testet positive.

Mor viser forfærdelig video af syg datter 11 år efter hun blev bidt af insekt
Mor viser forfærdelig video af syg datter 11 år efter hun blev bidt af insekt

“Man bliver jo forskrækket, når man får sådan en dom. Det synes jeg faktisk er uhyggeligt, men også utroligt kynisk”, siger Cecilie Beck, da hun får diagnosen.

For efter en positiv test, der koster knap 4.000 kroner, følger en dyr og langvarig behandling på privatklinikker, der samarbejder med laboratorierne i Tyskland. Her bruger alvorligt syge danskere, der tror de har borrelia, tusindvis af kroner på at blive behandlet, mens deres diagnose i virkeligheden er en anden.

Langt flere danskere smittet med farlig flåtvirus
Langt flere danskere smittet med farlig flåtvirus

En af dem er Børge Nielsen, der har brugt 150.000 kroner på tysk borreliabehandling. Han fik i 2014 konstateret Parkinsons sygdom af danske læger, men fravalgte behandling til fordel for antibiotika og naturmedicin, der skulle hjælpe mod den borrelia, det tyske privatlaboratorium havde testet ham positiv for.

Børge Nielsen har brugt 150.000 kroner på behandling af borrelia i Tyskland.

I dag frygter Børge Nielsen for, hvad den langvarige behandling har gjort ved hans krop, hvis han aldrig har haft borrelia.

Ny flåt-sygdom kan gå under lægens radar
Ny flåt-sygdom kan gå under lægens radar

“Der er tale om patienter, som ryger i et kraftigt behandlingsforløb, og hvad betyder det for deres tilstand? Det gælder også mig selv”, siger han i dokumentaren.

Snyd eller Borrelia sendes i aften klokken 20 på TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx