Af - 14/01-17 09:19

Snevejr over Danmark: Her bliver det mest vådtSnevejr over Danmark: Her bliver det mest vådt

Det lavtryk, der lige nu bevæger sig ind over Danmark, efterlader flere steder snefyldte. Især jyderne kan regne med hvide marker.

storybild

Temperaturerne har i nattetimerne i stort set hele landet ligget under fryspunktet, og derfor er de fleste danskere også vågnet op til rim på græs, hustage og bilruder.

Men i løbet af dagen kan det lavtryk, der lige nu bevæger sig ind over Danmark fra både Sydvest- og Nordjylland, kaste langt mere end rim af sig. Store dele af især Jylland skal regne med sne.

- Ifølge vores prognoser er det mest i den vestlige del af landet, at sneen vil falde, siger vagthavende hos DMI Mogens Rønnebek.

Er dit gear også frosset fast i dag? Sådan varmer du det op
Er dit gear også frosset fast i dag? Sådan varmer du det op

Han vurderer, at der i denne omgang ikke vil falde de helt store snemængder, men at der visse steder kan falde og lægge sig op mod fem centimeter.

- Det kommer nok til at blive liggende, eftersom vi også får frost i nat. Men man skal være heldig, hvis man skal have en rigtig god kælketur, siger Mogens Rønnebek.

Samtidig vil det i løbet af lørdagen blæse en hel del i store dele af landet - let til frisk vind - hvorfor det på grund af chill factoren vil føles langt koldere, end det reelt er.

Ved let til frisk vind blæser det typisk 3,4-10,7 meter i sekundet. Hvis temperaturen samtidig ligger omkring frysepunktet, vil det føles som mellem minus 6 og misnus 12 grader.

Er dommedag nær? Uhyggelig profeti er gået i opfyldelse
Er dommedag nær? Uhyggelig profeti er gået i opfyldelse

Natten til søndag aftager bygerne, og på weekendens sidste dag bliver det et smukt og klart vinterdøgn over hele landet, fortæller DMIs vagthavende.

- Det bliver en skyfri søndag, hvor også vinden aftager. Så en rigtig flot dag. Det samme gælder for mandag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Røde Kors slår alarm: 'Det er en...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Voldsomt trafikuheld: Tre personer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx