Af - 21/09-15 16:04

GALLERI: Prøv ikke at tude over disse mini terapi-hesteGALLERI: Prøv ikke at tude over disse mini terapi-heste

Et besøg af en lille hest kan gøre underværker. Det viser en organisation, der har specialiseret sig i den særlige terapiform.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se flere billeder af hestene på arbejde.

I øjeblikket vælter det ind med likes og kærlighed til den amerikanske organisation Gentle Carousel Miniature Therapy Horses, efter flere internationale medier har skrevet om indsatsen, som 40.000 voksne og børn årligt får glæde af.

De frivillige og de særlige terapi-heste spreder nemlig glæde på hospitaler, hospicer, bosteder og hos familier, der har været ude for traumatiske hændelser. Således har børn og vidner til eksempelvis skudepisoderne ved Sandy Hook i 2012 og Charleston Church i år fået besøg af hestene.

GALLERI: Denne hest er helt unik - kan du se hvorfor?
GALLERI: Denne hest er helt unik - kan du se hvorfor?

På Facebook deler organisationen masser af gode historier fra hestenes besøg. Eksempelvis ser man hesten Homer hvile sit hoved på sengen hos en patient, som ikke kan bevæge sig. Andre gange hjælper hestene med at motivere børn, der sidder i kørestol for første gang og skal til at lære at bevæge sig på en ny måde. Og der er flere eksempler på, at hestenes besøg vækker noget i de besøgende.

En af historierne beskriver, hvordan hesten Magic fik en ældre kvinde til at sige noget for første gang i over tre år. For da kvinden så hesten, udbrød hun: “Er hun ikke smuk?”.

Organisationens medstifter Debbie Garcia-Bengochea forklarer en af de mange fordele ved terapien til Huffington Post:

- Da en stor hest kan være skræmmende for et lille barn eller en skrøbelig ældre person, er miniaturehestene nemmere for dem at stole på og blive venner med, siger hun.

Hesteracen vokser sig ikke større, end at man kan have den med på hospitalet uden store anstrengelser.

Samtidig bruger man typisk to år på oplæring af hestene, så de eksempelvis kan manøvrere rundt mellem hospitalernes udstyr og være med under genoptræning.

LÆS OGSÅ: Galleri: Disse kvinder beviser at man godt kan være sexet med en stomi

LÆS OGSÅ: GALLERI: 12 billeder, der ændrede verden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx