09/08-17 09:07; Opdateret: 09/08-17 12:29

S vil rekruttere værnepligtige til politiuddannelserneS vil rekruttere værnepligtige til politiuddannelserne

Der bliver brug for mange flere unge på politiskolebænken de kommende år, forudser retsordfører.

storybild

København. Socialdemokratiet foreslår at bruge værnepligten til at rekruttere unge til politiuddannelserne, skriver Jyllands-Posten. Forslaget kommer, efter at den nye uddannelse til politikadet har fået en træg start.

Blot 54 blev optaget ved den første optagelsesprøve i februar, skriver avisen.

Dertil kommer, at der er en udfordring med, at mange af de unge, der søger ind, er i for dårlig form, påpeger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi skal uddanne rigtig mange politibetjente og politikadetter i de kommende år. Derfor bliver vi nødt til at have et større rekrutteringsgrundlag, uddyber Trine Bramsen over for Ritzau:

- Vi bliver nødt til at sikre, at de, der søger ind i politiet, er i ordentlig form. Og når vi alligevel skal hæve antallet af værnepligtige, giver det god mening at bygge bro direkte over til politiuddannelserne.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, tager ifølge Jyllands-Posten positivt imod forslaget, også selv om der ifølge ham ikke er problemer med at finde egnede kandidater til den almindelige politiuddannelse.

Konkret forestiller Socialdemokratiet sig, at de værnepligtige skal "snuse" til politifaget. Og måske have nogle fag, der kan give merit på politiuddannelsen.

- Mens man i forvejen er i trøjen og arbejder med sikkerhed, er der kortere til at vælge en politiuddannelse, siger Trine Bramsen.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, har ifølge Jyllands-Posten svært ved at se, hvilke fag der skal gives merit for.

Venstres Preben Bang Henriksen mener ikke, at det har været et problem at rekruttere politifolk indtil nu. For politikadetuddannelsen kan S-forslaget måske give mening, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil med farlige stoffer brudt i brand
bt.dk
Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
LIGE NU: Nyt skoleskyderi i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx