Af - 02/06-16 12:36; Opdateret: 02/06-16 15:01

TV: Ny trend blandt unge - tegn en firkant og få stødTV: Ny trend blandt unge - tegn en firkant og få stød

Ny udfordring hitter. Med en tusch og en telefon, kan du let opleve et 'stød'.

Sådan gik det, da MX afprøvede sharpie shock challenge. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det virker mildest talt tosset. Men den er god nok. Har du en sort tusch og en telefon, der kan tage fotos med blitz, kan du give dig selv noget, der opleves som et stød.

Videoer under navnet Sharpie Shock Challenge vælter nemlig frem på sociale medier og YouTube i øjeblikket, skriver mediet idropnews.

I videoerne tegner folk typisk en firkant på deres håndryg eller indersiden af underarmen med en sort tusch. Herefter indstiller de deres smartphonekamera til at tage billede med blitz, vender kameraet ned mod huden og helt tæt på, hvorefter de trykker for at tage et foto og stød-oplevelsen kommer.

Men der er rent faktisk ikke tale om stød, vurderer Esben Larsen, som er lektor ved DTUs Institut for Elektroteknologi.

- Lyset fra blitzen skaber en kortvarig opvarmning af huden, der føles som et kraftigt svirp, der kan sammenlignes med følelsen af et stød, siger han.

- Den sorte farve absorberer varme og ser ud til at forstærke den effekt. Lys hud vil derimod reflektere en del af lyset, der for eksempel kommer fra en blitz. Det kender vi for eksempel fra biler, der er parkeret på en solskinsdag. Den sorte bil vil absorbere mere varme, end en hvid bil vil, siger Esben Larsen.

Reddit forklarer en lærervikar, at vedkommendes elever tegner sorte firkanter på deres hænder, hvorefter de tager billeder af firkanterne med blitzen tændt og oplever et stød. Brugerne diskuterer ivrigt, hvad grunden til det lille, skarpe stød kan være.

Det er værd at bemærke, at stød-dillen også virker på sorte tatoveringer.

Metroxpress har afprøvet den virale dille. Se hvordan det gik i videoen øverst.

LÆS OGSÅ: Hvorfor pokker gider folk se en en vandmelon sprænge?

LÆS OGSÅ: 14-årig døden nær efter gaffatape-udfordring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx