Af - 07/03-14 18:14

Odense stikker af: Så meget stiger huslejen i storbyerneOdense stikker af: Så meget stiger huslejen i storbyerne

København er suverænt den dyreste danske by at bo i, men i de seneste år er prisen på værelser til leje faktisk steget hurtigere i Odense, viser ny undersøgelse.

storybild

Det er blevet mere populært at studere i Odense, og derfor stiger huslejepriserne for værelser mere i den fynske hovedstad end i Danmarks ellers dyreste boligby København.

Det er konklusionen på en undersøgelse, boligsiden Findroommate.dk har gennemført om de sidste tre års udvikling.

Lejere fuppes for 860 millioner
Lejere fuppes for 860 millioner

- Jeg er overbevist om, at priserne i Odense stiger i takt med at det bliver mere og mere populær at studere i Odense, siger Ida Sørensen, der er formand for Foreningen Studenterhus Odense, i en pressemeddelelse fra Findroommate.dk.

På trods af den hurtige prisstigning er hun dog ikke nervøs for, at prisniveauet vil ende på det samme niveau som i København.

Løs Københavns boligmangel – flyt Aarhus til hovedstaden
Løs Københavns boligmangel – flyt Aarhus til hovedstaden

- København er trods alt landets hovedstad, og det vil nok altid være dyrere og mere populært at bo der, mener Ida Sørensen, der dog alligevel ønsker sig flere billige studieboliger i Odense.

Ifølge undersøgelsen er priserne på værelser i Odense steget med 16 procent i de sidste tre år, mens stigningen 'kun' er på fem procent i København. Undersøgelsen er baseret på 2.200 lejemål på Findroommate.dk i perioden.

Trods boligmangel: Tusindvis af lejligheder står tomme
Trods boligmangel: Tusindvis af lejligheder står tomme

- Vi tror også på, at prisstigningerne i Odense vil stoppe på et tidspunkt. København vil altid være den mest eftertragtede by at bo i for de studerende, vurderer direktøren for Findroommate.dk, Kristian Matthes, der kalder det 'fedt', at efterspørgslen på boliger stiger i provinsen. Han håber nemlig, at det kan fjerne noget af det store pres fra København, der har problemer med boligmangel for ikke mindst studerende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx