Af Ritzau - 26/03-17 10:33; Opdateret: 26/03-17 13:01

SF stemmer for Papes jernnæve: Rockere skal stoppesSF stemmer for Papes jernnæve: Rockere skal stoppes

Rockere skal ikke have lov at komme tilbage i deres nærmiljø og hverve nye medlemmer, siger Pia Olsen Dyhr.

storybild

Formand Pia Olsen Dyhr, da SF lørdag holdt landsmøde i ODEON i Odense. Partiet vil stemme for regeringens bandepakke, som justitsminister Søren Pape Poulsen har kaldt en "jernnæve" mod organiseret kriminalitet. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

En jernnæve mod rockere og bander.

Sådan præsenterede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) den bandepakke, som regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fredag blev enige om.

Fokus er på højere straf, færre prøveløsladelser og et kontroversielt opholdsforbud på op til ti år, der skal holde rockere og bandemedlemmer væk fra de områder, de har begået kriminalitet i.

Alligevel vil SF stemme for pakken. Det siger partiformand Pia Olsen Dyhr:

- Mange af forslagene er SF-forslag. Blandt andet forslaget om zoneforbud har SF stillet flere gange i Folketinget, fordi vi er optaget af, at hardcore rockere ikke skal have mulighed for at komme tilbage til deres miljø og hverve flere sårbare unge, siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

- Jeg er ikke blødsøden, når det gælder rockere. Men vi kommer selvfølgelig også til at stille forslag om forebyggelse, så unge ikke havner i miljøet.

- Det er en anden udfordring. Den behøver de her forslag ikke at hindre, siger Pia Olsen Dyhr.

SF har ikke været enige med regeringen, S og DF om finansieringen af pakken, og det var grunden til, at man ikke i første omgang gik med i aftalen.

Med støtten til bandepakken markerer SF igen en kant til Enhedslisten, Alternativet og De Radikale, som alle har valgt at stå uden for aftalen.

Spørgsmål: Enhedslisten mener, at der behov for mere forebyggelse. Der er ikke dokumentation for, at straf virker. Hvad siger du til det?

- Jeg er enig med Enhedslisten i, at forebyggelse virker. Men jeg mener ikke, at straf aldrig virker. Det betyder i hvert fald, at rockerne er holdt væk fra områderne i en tid. Og de bliver forhindret i at begå ny kriminalitet. Det er også vigtigt i et retssamfund.

Spørgsmål: Justitsministeren kalder bandepakken en "jernnæve" mod organiseret kriminalitet. Er det nødvendigt at bruge jernnæven?

- Vi er i hvert fald nødt til at tage alvorligt, at rockere og bander er dybt kriminelle og farlige at have i vores boligkvarterer. Jeg har en meget god ven, der bor lige ved siden af en rockerborg, og hans oplevelser er ikke for små børn.

- Det skal vi tage alvorligt. Vi skal ikke altid have en hård næve, men rockerne er i en særlig kategori.

Spørgsmål: Papes budskab er grundlæggende, at der er tale om nogle mennesker, som skal i fængsel, så man kan fokusere på dem, der stadig kan nås. Er det også, sådan du ser det?

- Hvis nogle af dem gerne vil ud af rockermiljøet, så skal vi selvfølgelig hjælpe dem.

- Men vi må bare erkende, at mange af dem havner tilbage i miljøet igen og for at undgå den situation, så tror jeg, det er vigtigt at holde dem væk fra der, hvor de kommer fra, siger Pia Olsen Dyhr.

SF er fortsat ikke enig i finansieringen af pakken. Partiet mener, at pengene kan findes på andre måder. Eksempelvis via en ubrugt pulje til nedsættelse af afgiften ved overdragelse af virksomheder til erhvervsdrivende fonde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
10 køer fundet døde på ubeboet ø: Nu...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx