Af - 28/06-16 20:05

Hospitalsklovne indsamler halv million til flere røde næserHospitalsklovne indsamler halv million til flere røde næser

Opmærksomheden aldrig været større, lyder det fra den velgørende forening, efter nationaldagen for de danske hospitalsklovne.

De røde næser var at finde alle vegne - på gader, i butikker og sociale medier - i fredags på Næsjonaldagen for de danske hospitalsklovne, der hver dag er med til at holde liv og glæde i børnene på hospitalsgangene rundt om i landet.

- Der har været en markant større opbakning til initiativet i år. Det ser ud til, at vi har solgt tre gange så mange røde næser som sidste år, siger direktør for Danmarks Hospitalsklovne Kenneth Øhrberg.

Forældre i dansk naboland spinder guld på at lyve om syge børn
Forældre i dansk naboland spinder guld på at lyve om syge børn

Flere butikker og forretningsdrivende rundt i landet havde endda på eget initiativ spurgt, om ikke de måtte sælge næser og bakke op om klovnenes arbejde - det oplevede vi ikke sidste år, fortæller Kenneth Øhrberg, der er glad for den øgede opmærksomhed.

Som noget nyt i år har flere kendisser taget den røde næse på, og det synes vi jo har været lidt sjovt. For det, at de gerne vil gøre opmærksom på de syge børn, deres situation og det arbejde vi forsøger at gøre for dem, og det at de sætter dem selv og deres netværk i spil, det er en stor ting, og det er vi glade for, siger direktør for Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg.

En af de kendte der tog den røde næse på for de danske hospitalsklovne var den danske sangerinde og musical-skuespiller Maria Lucia.

Kenneth Øhrberg vurderer, at de på Næsjonaldagen har samlet mere end en halv million kroner ind, hvilket er over det dobbelte i forhold til sidste år.

- Hvis vi skal kunne hjælpe familier i samme situation, som den I skrev om hos metroxpress, så er vi afhængige af, at der er nogen, der støtter op om vores arbejde. Og den her øgede opmærksomhed, opbakning og donationerne betyder, at vi i fremtiden kan hjælpe flere familier.

Metroxpress skrev i fredags om den i dag syv årige Naja Grøndrup, der fik besøg af hospitalsklovnen Trudi under sit kræftforløb for tre år siden.

Forældre behandler deres syge børn med cannabis
Forældre behandler deres syge børn med cannabis

Vi har oplevet en stigende opmærkomhed og fået mange ansøgninger fra folk, der gerne vil være hospitalsklovne. Og dem der søger ind er virkelig dygtige, kvalificerede, kompetente folk, som skuespillere og sygeplejelser.

Hvert år bliver der uddannet nye hospitalsklovne. Men det er kun de bedste, der kommer igennem nøglehullet.

- Der er total X-Factor style, hvor vi har 100 ansøgere som kommer ind foran en dommer, og så vælger vi de bedste af dem, som går videre til en anden optagelsesprøve, og først derefter vælger vi dem.

Den svære optagelsesprøve, som normalt bliver afholdt i november og december skal være med til at sikre, at kvaliteten af det der bliver leveret ude på børneafdelingerne, er så høj som mulig.

- Vi skal være sikre på, at hospitalsklovnene virkelig har noget at tilbyde til de her børn og forældre, både med hjerne og med hjertet, samtidig med, at de skal kunne holde til det, så de ikke brænder sammen, da det kan være nogle hårde skæbner og sitautioner, de oplever.

Far til seksårig: Derfor får min søn cannabis
Far til seksårig: Derfor får min søn cannabis

Ambitionen er, ifølge direktøren, at få hospitalsklovne rundt til alle de syge børn, der har brug for dem.

- Vi når i dag cirka halvdelen af de indlagte børn, og vi vil jo gerne kunne tilbyde at være alle de steder, hvor hospitalsklovne kan gøre en forskel for et barn i en svær situation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx