Af - 27/05-15 08:31

GALLERI: Twitter går valg-amok: Her er de første reaktionerGALLERI: Twitter går valg-amok: Her er de første reaktioner

Det vælter ind med reaktioner på Twitter, efter flere medier har erfaret, at Helle Thorning-Schmidt udskiver valg i løbet af onsdag formiddag.

Bildstrecke im Grossformat »
På Twitter vælter det ind med opslag under hashtagget #dkpol - Se de bedste fra politikere, medier og andre Twitter-brugere. Det måske sidste billede af en lygtepæl uden valgplakater, som vi vil se i de næste tre uger. Anders Langballe, politisk redaktør på TV 2, var den første, der kunne dele nyheden. Her har en bruger fået push-beskeder fra både DR og TV 2 - så er det vist afgjort, hvem der var hurtigst. Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, har her en ret god pointe. Uffe Elbæk (Å) var en af de første politikere, der tweetede, men han virker nu til at tage den med ro. Kristian Jensen (V) nyder de sidste minutters ro inden tre ugers intens valgkamp. De Konservatives formand er, ligesom alle andre politikere, klar til valgkampen. TV 2 News-vært Lasse Sjørslev havde lige fortalt seerne om Anders Langsballes valg-tweet, da et halvt minuts sportsnyheder gav ham muligheden for at tweete nyheden selv. Der er optimisme i Alternativet, der har haft positive tal i de seneste meningsmålinger. Astrid Krag (S) er allerede ude med riven. Det er på mange måder en skræmmende oplysning. Valgplakaterne har ikke eneret på lygtepælene. De første plakater blev hængt op et par timer før Helle Thorning-Schmidts pressemeddelelse, og det er faktisk på kant med loven. Godt spottet. De kan heldigvis godt nå at hænge plakater op alligevel. Måske skulle man rykke sporten til Christiansborg de næste tre uger - eller i hvert fald når Superligaens sidste kampe er spillet.

Så skete det.

Flere medier erfarer, at valget udskrives i løbet af onsdag formiddag, og det har fået Twitter til at gløde. Politikere og de forskellige medier gør sig klar, og kreative brugere udnytter muligheden for at komme med et sjovt tweet.

I galleriet øverst kan du se nogle af de første reaktioner fra Twitter.

En har for eksempel fanget det sidste billede af en lygtepæl uden valgplakater, mens en anden brugers tweet afslører, at TV 2 var et minut hurtere end DR til at få nyheden om valgudskrivelsen ud gennem dere iPhone-apps.

I løbet af formiddagen vil Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde fortælle, at vi skal til valg. Datoen kender vi ikke endnu, men flere politiske eksperter peger på enten den 16. eller 17. juni.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: De bliver valgets store jokere

LÆS OGSÅ: Du tror, det er løgn: Partilederne siger tak for i aften med kærlighed

LÆS OGSÅ: Johanne Schmidt-Nielsen kan ånde lettet op

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskerne fik blod på tanden, da de...
bt.dk
Hver tredje passager gider ikke...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx