Af - 14/02-14 07:00; Opdateret: 14/02-14 11:38

Kollegerne er ikke i tvivl: Han er Danmarks svar på Frank UnderwoodKollegerne er ikke i tvivl: Han er Danmarks svar på Frank Underwood

I dag har anden sæson af Netflix-serien 'House of Cards' premiere. Serien har taget flere danske politikere med storm.

storybild

(Billede: Netflix/Polfoto)

Den kyniske politiker, der i yderste konsekvens er villig til at begå et mord for at dække over sine politiske skandaler, er tilbage.

Frank Underwood, som bliver spillet af Kevin Spacey, er den altoverskyggende hovedrolle i Netflix-serien House of Cards, som skildrer det politiske magtspil i de dystre korridorer i Washington DC, hvor det beskidte arbejde bliver udført efter mørkest frembrud af de samme personer, som er fromme og smilende om dagen.

I dag klokken præcis 9.01 dansk tid har anden sæson af serien premiere i hele verden. Og det har fået flere danske politikere til at rydde kalenderen for at se de 13 nye afsnit.

- Jeg har planlagt maraton hjemme foran fladskærmen. Jeg har det lidt ligesom, dengang man gik i folkeskole og var fem år gammel og glædede sig til sin fødselsdag, siger Jakob Engel-Schmidt (V).

Politikere 'afslører' sæson 2: Det sker i House of Cards
Politikere 'afslører' sæson 2: Det sker i House of Cards

Enige om danske Underwood
Metroxpress har talt med fem danske politikere om serien, og flere peger på, at der ganske vist er skruet op for dramaet, men at der også er visse ligheder med virkelighedens politiske liv.

Og det helt store spørgsmål er naturligvis, hvem der er det danske svar på Frank Underwood. Fire ud af fem politikere peger på den samme person: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Sass er sådan en, der spiller spillet og sørger for at få dem sat tilbage, som har spillet imod ham, siger Simon Emil Ammitzbøll (LA) og peger på, at Henrik Sass gik fra at blive snydt for en ministerpost, over gruppeformand for S til magtfuld minister på få år.

Henrik Sass Larsen har ikke ønsket at medvirke i denne artikel.

Netflix med million-overskud: Nu får I bedre film
Netflix med million-overskud: Nu får I bedre film

Peter Aalbæk jubler over Netflix
Peter Aalbæk jubler over Netflix

LÆS OGSÅ: Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'

LÆS OGSÅ: Netflix har fået tre millioner nye kunder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx