Af - 24/03-15 17:24

Træt af ventetid? Ny app vil lette din togturTræt af ventetid? Ny app vil lette din togtur

DSB har lanceret app'en ’Landets Puls’, hvor man kan følge togene direkte fra mobilen. Idéen er god, men henvender sig mest til IT- og trafiknørder, vurderer eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du hader at vente på toget, eller bare er nysgerrig, så læs med her.

Banedanmark og DSB har udgivet en app, som gør det muligt at følge både fjern- og S-tog i realtid fra din smartphone, så rejsende hurtigt får oplysninger om trafikale ændringer.

- Passagererne anvender i stigende grad smartphones, så derfor er det helt naturligt at kunne tilbyde løsninger, som gør det muligt at få trafikinformation på farten, forklarer Søren Ahrensberg, trafikinformationschef for Banedanmark og DSB, i en pressemeddelelse.

GUIDE: Så skal der leges! Instagram klar med ny foto-app
GUIDE: Så skal der leges! Instagram klar med ny foto-app

App'en skal hjælpe den rejsende ved at give individuelle oplysninger, som en interaktiv rejseplan og tiltaget får ros.

- Jeg fortalte nogle studerende om app’en, og de kunne så fortælle mig om adskillige episoder, hvor de virkelig havde brug for at se, hvor hurtigt de skulle bevæge sig for at nå et skift – især om natten når der er langt mellem togene, siger Per Homann Jespersen, lektor ved trafikplanlægning og trafikpolitik på RUC.

Gadgetekspert Thomas Berger er lidt mere forbeholden og savner opdateringer.

Brilliant! Appen her får dig til at lyde klog
Brilliant! Appen her får dig til at lyde klog

- Idéen er god nok, og den er let og overskuelig, men den skal lige have lov at køre fjorten dage. Jeg tror den er så ny, at der er ting, de ikke har fået justeret endnu, påpeger han.

Eksperterne er enige om, at app'en henvender sig til de særligt interesserede.

- Den er jo ganske fascinerende at sidde og kigge på, men det er svært at se, hvad man kan bruge den til i praksis, hvis ikke man er tognørd, pointerer Per Homann Jespersen, og det mener gadgeteksperten også.

- Det er meget nørdet og detaljeorienteret at vide, præcis hvor togene er. Det er IT- og trafiknørder, der går op i, hvorvidt toget kommer om to minutter. Min verden går ikke under, forklarer Thomas Berger.

Unge gigtpatienter får en hjælpende hånd med ny app
Unge gigtpatienter får en hjælpende hånd med ny app

Han ser dog muligheder for app'en, men det er uden for de store byer og i nødstilfælde.

- I en hverdag, hvor tingene fungerer fint, så tror jeg ikke, jeg vil bruge den. Hvis der er nedfaldne køreledninger eller skiltene er i udu, så kunne jeg forestille mig, at det var rart at se, hvilke toge der kører, siger Thomas Berger.

I skrivende stund er app'en kun hentet lidt over 100 gange på 'Android Market', og gadgetekspert foreslår, at DSB og Banedanmark intensiverer markedsføringen.

Vred på nettet? Derfor går du amok
Vred på nettet? Derfor går du amok

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx