Af Ritzau - 19/12-16 08:57; Opdateret: 19/12-16 10:25

S vil fortsat tvinge minister til stramme udvisningsreglerS vil fortsat tvinge minister til stramme udvisningsregler

Ifølge minister er der alligevel ikke flertal uden om regering om udvisningsregler for kriminelle udlændinge.

storybild

Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at de fleste af tre partiers ideer strider mod Danmarks internationale forpligtigelser. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har mandag haft møde med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF om reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge.

I sidste uge krævede de tre partier, at regeringen straks indkalder til forhandlinger om, hvordan flere udenlandske kriminelle får en udvisningsdom.

Men det kan partierne end ikke selv blive enige om, lyder skudsmålet fra ministeren i en pressemeddelelse.

- Jeg må sige, at det har været et meget specielt møde.

- De tre partier slog sig i sidste uge op på at have ideer til at ændre udvisningsreglerne. Men på mødet stod det klart, at det kun er Dansk Folkeparti, der reelt har nye forslag, siger hun.

Hun understreger, at de fleste ideer strider mod Danmarks internationale forpligtigelser.

- Disse forslag er Socialdemokratiet og SF imidlertid imod, og de fleste er i øvrigt i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Så det har været et stykke absurd teater, partierne har opført, siger Inger Støjberg.

De tre partier fremlagde ideer til ændringer af udvisningsreglerne på mødet. De har tidligere udtalt, at de ønskede at danne et flertal uden om regeringen for nye regler.

Mødet er dog endt uden resultat, da det stod klart, at de tre partier ikke er enige om nogen ændringer af udvisningsreglerne ifølge ministeren.

Regeringen indkalder ikke de tre partier til flere møder, da de ikke evnede at fremlægge fælles forslag.

- Jeg glæder mig over, at det efter mødet står klart, at både Socialdemokratiet og SF vil stemme for regeringens stramning af udvisningsreglerne, der skal tredjebehandles i dag i folketingssalen, siger hun.

Socialdemokratiet kan dog ikke genkende Inger Støjbergs udlægning af mødets resultater.

- Hvis ministeren bliver ved med stædigt at holde fast i, at hun ikke vil undersøge de forslag, som vi har lagt på bordet, så må vi jo fremsætte et beslutningsforslag på den anden side af nytår og på den måde tvinge ministeren, siger retsordfører Trine Bramsen.

Hun fremhæver, at ministeren blev præsenteret for flere forslag som eksempelvis at nedsætte en ekspertgruppe.

Danmark kunne også foretage en juridisk undersøgelse af praksis og se på muligheden for, at den udviste kriminelle kan opretholde samvær med sine børn på tværs af landegrænser, lyder nogle forslag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx