Af - 10/06-15 16:34

BULLSHIT-barometer: Bør Alternativet fremlægge plan for deres 30 timers arbejdsuge?BULLSHIT-barometer: Bør Alternativet fremlægge plan for deres 30 timers arbejdsuge?

Metroxpress udsætter forskellige politikeres udsagn for vores Bullshit-barometer under valgkampen. I dag tester vi Alternativets beregning for deres 30 timers uge model.

storybild

(Billede: Polfoto)

En af Uffe Elbæks og Alternativets mærkesager i denne valgkamp er, at de vil sørge for, at danskerne får en gennemsnitlig arbejdsuge på 30 timer.

Det nye parti har dog mødt massiv kritik, fordi de ikke selv har fremført nogen form for beregninger på deres model, der ifølge dem, vil være med til at skabe vækst i det danske samfund.

Måling: Alternativet er større end nogensinde
Måling: Alternativet er større end nogensinde

Onsdag lagde partiets arbejdsmarkedsordfører Josefine Fock, der stiller op i Østjylland, en form for beregning frem. Eller der var hverken et facit eller nogen tal i selve 'beregningen'. Det eneste tal ifølge DR er, at Alternativet hævder, at deres forslag vil skabe 10.000 job over længere tid.

Tidligere har tænketanken Kraka været ude at sige, at idéen vil koste det danske samfund omkring 270 milliarder kroner, og forskningschef i Kraka Kristian Thor Jakobsen er også kritisk overfor beregningen.

- En egentlig beregning er det ikke, for der er ikke beregnet mange ting. Det er mere en række argumenter for, hvorfor de synes, at det er en god ide at sænke arbejdstiden til 30 timer om ugen, siger han til DR.

Så hvad tror du? Er det Bullshit, eller er den god nok, selvom Alternativet ikke kommer med definitive tal? Giv din stemme i boksen foroven.

Metroxpress' politiske analytiker Henrik Qvortrup vurderer sagen:

- Det er bullshit, at man ikke kan fremlægge et bedre regnestykke end det, som Alternativet er kommet med, for selvfølgelig kan man det. Det handler mere om, hvorvidt Alternativet er interesseret i at gennemregne sådan noget her, lyder det fra Qvortrup.

- Jeg tror egentligt ikke, at det er noget, der rammer Alternativet specielt meget, at de ikke kan fremlægge et nøglefærdigt regnestykke. Det er deres potentielle vælgere ligeglade med.

Han kalder forslaget for 'fair nok', og det er kun den manglende beregning, som han mener er 'bullshit'.

LÆS OGSÅ: Bullshit-barometeret: Er Løkke løfte-ekspert? Og er Thorning bedst for beskæftigelsen?

LÆS OGSÅ: BULLSHIT-barometer: Pressen er skyld i Venstres dårlige start

LÆS OGSÅ: BULLSHIT-barometer: 'Nulvækst kommer ikke til at ske!'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx