Af Ritzau - 03/04-17 22:28; Opdateret: 04/04-17 08:39

Redegørelse: Esben Lunde udtalte sig upræcist på samrådRedegørelse: Esben Lunde udtalte sig upræcist på samråd

Fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) eget ministerium korrigerer ministerens udtalelser på samråd.

storybild

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har ifølge en redegørelse fra sit eget ministerium givet "upræcise" oplysninger til Folketinget under et samråd. Her har han givet indtrykket af, at de borgerlige partier blev oplyst om flere tiltag til bekæmpelse af koncentration af fiskekvoter hos enkelte fiskere, end de gjorde. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var i samråd fredag, udtrykte ministeren sig "upræcist", da han skulle oplyse, hvilke informationer han havde videregivet til de borgerlige partier.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en redegørelse, der er vedhæftet et svar til Folketinget.

Ministeren har også haft kendskab til flere forslag til at begrænse de såkaldte kvotekonger, end han tidligere har oplyst, forklarer redegørelsen.

Kvotekonger er fiskere med store fangstkvoter.

Ministeriet skriver i sin redegørelse:

- På samråd af 31. marts 2017 har ministeren gennemgående jævnfør sin samrådstale korrekt udtrykt, at han på VKOLA-mødet har drøftet to af de tre til ham indstillede forslag.

- I enkelte tilfælde har ministeren dog udtrykt sig upræcist om, hvorvidt alle tre forslag har været fremført på ordførermødet.

VKOLA er en forkortelse for partierne Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Ministeren var indkaldt i samråd i en sag om koncentration af fiskekvoter.

Under samrådet fredag oplyste Esben Lunde Larsen, at han havde haft kendskab til flere forslag, end det ene som han har fremlagt for Folketinget.

I redegørelsen fremgår det, at ministeren i efteråret havde kendskab til yderligere to forslag, som ikke blev præsenteret for partierne.

Ministeriet skriver:

- Set i bakspejlet ville det have været hensigtsmæssigt, hvis punkt to og fire på baggrund af partiernes interesse også var blevet oversendt til partierne bag Fiskeripakken, så de kunne have foretaget deres egen bedømmelse af forslagene her i foråret.

Ministeren har i et stykke tid været under pres fra samtlige partier i Folketinget undtagen regeringens egne.

De øvrige partier mener, at ministeren ikke har videregivet de relevante styrelsers anbefalinger til, hvad man kan gøre mod såkaldte kvotekonger.

Redegørelsen fra ministeriet gennemgår forløbet med forskellige nedslagspunkter. Et af punkterne er et møde i maj 2016 mellem Esben Lunde Larsen og fiskeriordførerne fra partierne i blå blok.

Her videregav ministeren ifølge redegørelsen kun to ud af tre anbefalinger fra styrelsen.

Da ministeren var kaldt i samråd fredag for at redegøre for forløbet, har han altså ifølge ministeriet været "upræcis" med sin gengivelse af, om han videregav to eller tre anbefalinger på det møde.

Ifølge Enhedslistens demokratiordfører, Maria Gjerding, er ministerens ageren "ikke et demokrati værdigt".

- Det er hele fundamentet for, at vores demokrati fungerer, at en minister taler sandt, siger hun.

- Det er op til Dansk Folkeparti, hvad konsekvensen skal være, at en minister udviser disrespekt over for dem som støtteparti og over for demokratiet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Luksusfælden-eksperter kom på hårdt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx