Af - 09/09-14 13:11

Alarm over listeria i fiskAlarm over listeria i fisk

Den er grueligt gal med hellefisk fra Hjerting Laks i Esbjerg, mener nu også Fødevarestyrelsen, som i går slog listeria-alarm.

storybild

(Billede: Google maps)

Ligger der en hellefisk fra Hjerting Laks i Esbjerg i dit køleskab eller i din fryser, så kyl den i skraldespanden eller aflever den i Føtex, Netto eller Irma, som har solgt den.

Spis den ikke. Den er farlig.

I går – 10 dage efter at denne avis kunne afsløre, at der er farlige mængder listeria i hellefiskene – advarer fødevarekontrollen nu for alvor mod dem.

Mere hellefisk smækfyldt med listeria
Mere hellefisk smækfyldt med listeria

Afsløring: Livsfarlige doser listeria i din fisk
Afsløring: Livsfarlige doser listeria i din fisk

Fødevarekontrollen foretog samtidig med metroxpress’ afsløring en razzia hos Hjerting Laks, der ligesom supermarkederne frivilligt trak Hjerting-hellefisk med to holdbarhedsdatoer tilbage.

Men i går udvidede man advarslen til at omfatte alle hellefisk produceret hos Hjerting frem til den 1. juni. De er ikke kun solgt i supermarkederne, men også til en række grossister.

Fødevarestyrelsen oplyser til metroxpress, at også styrelsens egne listeriaprøver af Hjerting-hellefisk er positive, og at virksomheden ikke haft styr på de procedurer, der skal forhindre listeria i at vokse.

Listeria-ramt fiskefabrik stopper produktion
Listeria-ramt fiskefabrik stopper produktion

Netto og Føtex i stor tilbagetrækning af fisk
Netto og Føtex i stor tilbagetrækning af fisk

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Hjerting Laks, men med Fødevarestyrelsens kritik står det klart, at virksomheden mister sin såkaldte elitesmiley.

Den smiley burde virksomheden ifølge fødevareekspert Orla Zinck have mistet tidligere, ved at Fødevarestyrelsen – ikke en avis – opdagede og sanktionerede listeria-forekomsten. Sagen er, at Hjerting Laks for år tilbage havde velkendte problemer med listeria.

Statens Serum Institut oplyser, at man ikke har viden om, om nogen skulle være blevet syge af hellefisk fra Esbjerg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Ny minister overhaler V-top: Er han...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx