Af - 25/12-13 09:26; Opdateret: 25/12-13 14:07

Ulykkelig far sender ærlig  bøn til justitsministerenUlykkelig far sender ærlig bøn til justitsministeren

Faren til fire-årige Rasmus, som i sidste uge blev kvalt af sin egen mor, sender nu et bønfaldende brev til justitsministeren.

storybild

Faren til fire-årige Rasmus (på billedet), som i sidste uge blev kvalt af sin egen mor, sender nu et bønfaldende brev til justitsministeren. (Billede: Privat)

Faren til fire-årige Rasmus, som døde sidste mandag, da drengens mor valgte at kvæle ham, forsøger nu i et bønfaldende brev adresseret til justitsminister, Karen Hækkerup, at få omstødt beslutningen, der umuliggør det for faren at få medbestemmelse over Rasmus' begravelse.

Rasmus' far om afgørelse: Det er umenneskeligt
Rasmus' far om afgørelse: Det er umenneskeligt

Brevet til Karen Hækkerup, som også metroxpress har fået et eksemplar af, kommer efter, at Skifteretten i Aalborg mandag eftermiddag besluttede, at den fire-årige Rasmus' jordiske rester skulle blive hos moren i Aalborg. Moren, der altså kvalte ham en uge forinden.

Mor der kvalte 4-årig søn vandt begravelsesstrid
Mor der kvalte 4-årig søn vandt begravelsesstrid

Den beslutning havde Rasmus' far, Carsten, svært ved at forstå, da metroxpress talte med ham mandag efter afgørelsen:

- Det er næsten umenneskeligt. Det kan godt være, han er død. Men hvad fanden skal han i Jylland? Det er min elskede lille dreng, som jeg forguder. Selvfølgelig vil jeg have ham, sagde han.

I brevet til justitsministeren forsøger Carsten at få omstødt den beslutning og skriver blandt andet:

- Kære Karen Hækkerup / Justitsministeriet, Det må være en fejl, prøv at forstille jer at det var jeres barn. Jeg beder jer af hele mit hjerte om at give mig dispensation, så jeg kan begrave min elskede lille dreng på Frederiksberg, skriver han.

Far til død 4-årig: Vi skulle holde juleferie sammen
Far til død 4-årig: Vi skulle holde juleferie sammen

For at understrege, hvorfor dispensationen skal gives, fortæller Carsten om tiden med sin nu afdøde søn.

- Jeg har i de sidste 4 år passet på min søn, som nu en far skal. Jeg har ikke misset et samvær, frivilligt betalt dobbelt op i børnepenge, betalt ekstra til hans medicin, vintertøj og børnehaven. (...) Så jeg forstår ikke, at man giver min elskede lille dreng tilbage til den kvinde, der mandag eftermiddag lokkede ham op på sit skød og langsomt kvalte ham, skriver Carsten og afslutter brevet:

- Min søns mor har valgt, at han skal begraves den 28.12 som på nuværende tidspunkt for mig er på en ukendt kirkegård i Ålborg, så jeg er desværre virkelig under tidspres. Jeg håber, I vil handle hurtigt på mine og min søns vegne, skriver han.

Far til kvalt 4-årig: Jeg advarede dem
Far til kvalt 4-årig: Jeg advarede dem

Mx.dk forsøger at få en kommentar fra justitsminister Karen Hækkerup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx