Af Ritzau - 29/06-17 12:58; Opdateret: 29/06-17 13:34

Ida Auken: Lilleholts vindstøttemodel er dyr og uambitiøsIda Auken: Lilleholts vindstøttemodel er dyr og uambitiøs

Regeringen går i den helt forkerte retning med sit forslag til at støtte vedvarende energi, mener R.

storybild

Regeringens forslag er på en gang uambitiøst og dyrt, lyder det fra Radikales Ida Auken. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Det forslag til fremtidig støtte til vedvarende energi, som energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer torsdag, får en kølig modtagelse fra oppositionen.

Forslaget er uambitiøst og vil i praksis betyde en halvering af det tempo, hvormed der opsættes vindmøller i Danmark, lyder kritikken.

Og ikke alene er forslaget uambitiøst. Det er også en dyr model, regeringen har valgt, mener De Radikales energiordfører, Ida Auken.

- Det virker, som om man går i den helt forkerte retning, siger Ida Auken.

- I stedet for at lave en mindstepris, som vil betyde, at når energipriserne stiger i de kommende år, så skal staten slet ikke betale noget, så har regeringen valgt en model med et fast tilskud.

- Det betyder, at det bliver dyrere for skatteborgerne.

Regeringen foreslår konkret en pulje på 1,3 milliarder over to år. Det er det beløb, kritikerne mener, vil svare til en halvering af den støtte, der i dag gives til landvindmøller.

I dag får de et tilskud på 25 øre per kilowatt-time. Men den ordning stopper næste år. Det er derfor, politikerne skal diskutere en erstatning.

Regeringen foreslår, at forskellige teknologier skal konkurrere om støtte fra puljen. Hidtil har der været en særskilt pulje til landvindmøller. Det forslag er De Radikale ikke afvisende over for.

Men regeringens forslag har brug for nogle justeringer, mener Ida Auken.

- Blandt andet skal vi sikre os, at vi har det rette energimiks i Danmark. Det er meget mere stabilt at have meget vind i et system end at have sol, siger hun.

Partierne bag energiforliget, som er alle Folketingets partier undtagen Alternativet, skal mødes om forslaget torsdag eftermiddag.

- Jeg håber, at vi kan få en aftale på plads snart. Men det skal selvfølgelig ikke sænke ambitionsniveauet. Vi skal som minimum holde det tempo, som vi har i dag, mener Ida Auken.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'X Factor'-deltagerne afslører: 9...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx