Af - 22/05-14 08:44; Opdateret: 22/05-14 09:09

Er du retarderet? Fjols! \Er du retarderet? Fjols! "Affald": Politiet får kritik for at tale grimt

‘Du har en eller anden skrue løs’, ‘er du retarderet?’, ‘fjols’ og betegnelsen ‘affald’ brugt om en person, er alle ord som betjente får kritik for at have brugt under tjeneste i 2013

storybild

Hverken betjente eller situationen på billedet har noget med kritikken fra DUPI at gøre (Billede: Arkivbillede/Polfoto)

Den uvorne sprogbrug kommer fra politibetjente og stammer fra sager i 2013, hvor borgere har fået medhold i klager over politiets adfærd.

Politimand anholdt for at stikke bødepenge i egen lomme
Politimand anholdt for at stikke bødepenge i egen lomme

For på trods af at politiet har pligt til at optræde høfligt og tale ordentligt til borgerne, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) mindst 10 gange udtalt kritik eller beklaget politiets sproglige udfald mod borgere i fjor.

Politiformand er rystet over svindelsag
Politiformand er rystet over svindelsag

- Det er vigtigt, at politiet taler ordentligt til borgerne – også når man bliver mødt af provokationer eller aggressiv adfærd. Politimanden skal være den professionelle, bevare fatningen og optræde sobert, siger Kirsten Dyrman, direktør i DUP, til metroxpress.

Vidner: Betjent vælter lam mand ud af kørestol
Vidner: Betjent vælter lam mand ud af kørestol

Formanden for Rigspolitiforeningen, Jørgen Olsen, erkender over for metroxpress, at betjentes sprogbrug indimellem går for vidt, men han understreger samtidig, at reaktionen er naturlig i en presset situation:
- Politibetjente er også bare mennesker, og de kan også komme i situationer, hvor de mister kontrollen. Det er jo ikke normalt, at politiet går og uddeler ukvemsord, og vi skal selvfølgelig ikke kalde folk for hverken affald eller idioter. Men enhver kan jo blive bragt i en situation, hvor man kan komme til at lægge hjernen til side.

Avis: Politimand blandt anholdte i hashsag
Avis: Politimand blandt anholdte i hashsag

I hovedparten af sagerne er den pågældende betjent sluppet med en disciplinær advarsel. Det er ikke muligt at få oplyst, hvor i Danmark de forskellige episoder er sket.

Klagemyndighed undersøger politiskyderi
Klagemyndighed undersøger politiskyderi


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx