Af Maria Cuculiza - 19/01-16 15:26; Opdateret: 19/01-16 15:40

Trine overlevede kræft – og forsøgte at begå selvmordTrine overlevede kræft – og forsøgte at begå selvmord

Kort efter Trine blev erklæret rask, blev hun deprimeret.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Trine efter et halvt års smertefulde behandlinger for lymfe- og knoglekræft for syv år siden blev erklæret rask, forventede hun og alle andre, glæde, lykke og taknemmelighed over livet.

I stedet blev hun deprimeret og forsøgte at tage livet af sig.

»Det var for mig, som for så mange andre unge kræftpatienter, meget svært at finde ud af at leve livet igen, for det liv, jeg kendte, var væk. Men der var ingen hjælp at hente hos fagpersoner på hospitalet og i Kræftens Bekæmpelse. Hverken under behandlingerne eller efter raskmelding. Alt blev afvist som teenageproblemer,« fortæller Trine Hapiach Christensen.

Trines depression startede tre måneder efter raskmeldingen, og med den fulgte behovet for at dulme tomhed og psykiske smerter med ting som morfinpiller, alkohol, skunk, cutting og ikke mindst drømme om at blive udfriet af døden.

Hendes far nåede at afværge selvmordsforsøget.

»Medier og organisationer sætter for meget fokus på tiden som kræftsyg frem for tiden efter helbredelse. Alt for mange har brug for hjælp og er tavse om skyldfølelser over at have overlevet i modsætning til døde medpatienterne, skyld over for forældre og søskende, som også har lidt, samt skam over sygdommen og dens følgevirkninger,« siger Trine Hapiach Christensen.

Kræftsyge overhører symptomer
Kræftsyge overhører symptomer

Unge kræftoverlevere har angst og  selvmordstanker
Unge kræftoverlevere har angst og selvmordstanker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx