Af ritzau - 07/12-16 15:48; Opdateret: 07/12-16 16:27

Politimand er død efter skudepisodePolitimand er død efter skudepisode

Politimanden døde onsdag eftermiddag på Rigshospitalet med sine pårørende omkring sig.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 43-årige politimand, der tirsdag morgen blev skudt i hovedet i Albertslund, er død.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politimanden blev ramt i hovedet af et enkelt skud, da han tirsdag morgen mødte på arbejde.

26-årig fængslet for drabsforsøg på betjent: -Han hadede politiet
26-årig fængslet for drabsforsøg på betjent: -Han hadede politiet

Tirsdag formiddag lød lægernes vurdering, at han var uden for livsfare, men i løbet af dagen tilstødte der komplikationer, og tirsdag aften oplyste politiet, at hans tilstand var forværret.

Det viste sig, at hans liv ikke stod til at redde og onsdag eftermiddag klokken 14.18 afgik han ved døden på Rigshospitalet med sine pårørende omkring sig.

- Det er med den største sorg, at jeg må meddele dette. Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kolleger, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund, udtaler politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Politifolk så kollega blive skudt i hovedet få meter væk
Politifolk så kollega blive skudt i hovedet få meter væk

Politimanden, der arbejdede som hundefører, blev ved 08.15-tiden skudt ned ved politistationen Albertslund.

Nedskydningen blev set af nogle af den 43-åriges kolleger. De har forklaret, at han står et par meter bag sin hundevogn, da en person kommer løbende og på en meters afstand skyder ham i hovedet.

Tre kvarter senere bliver en 26-årig mand anholdt i Taastrup et par kilometer væk.

Sigtet for skud mod betjent vil ikke udtale sig i retten
Sigtet for skud mod betjent vil ikke udtale sig i retten

Onsdag morgen blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør. Her kom det frem, at han over for sin mor, som han bor hos, flere gange har talt om at skyde en politimand.

Grundlovsforhøret endte med, at den 26-årige blev varetægtsfængslet i fire uger for drabsforsøg - en sigtelse, der nu formentlig ændres til drab.

Nabo til sigtet politiskyder: Han har også skudt efter mig
Nabo til sigtet politiskyder: Han har også skudt efter mig

Det er uhyre sjældent, at politifolk bliver dræbt i Danmark.

Sidst, det skete, var i 1995, da motorcykelbetjenten Morten Mortensen blev dræbt af en fransk bande i forbindelse med et bankrøveri i Højbjerg ved Aarhus.

Fem år senere blev de fem franske gangstere dømt for røveriet. Eric Boucher, der affyrede det dræbende skud mod den danske politimand, fik en dom på 25 års fængsel.


Se tidsforløbet i sagen her.

Mandag 5. december.

19.30: En 26-årig mand møder op i Rødovre Skytteforening. Han kommer jævnligt i foreningen.

21.15: Foreningen opdager, at der er forsvundet et våben. En kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly er væk. Det er den pistol, som den 26-årige plejer at benytte. Foreningen kontakter mandens mor, som manden bor hos. Han er ikke hjemme.

23.16: Foreningen har ikke hørt fra den 26-årige og anmelder nu tyveriet af pistolen til Københavns Vestegns Politi. Politiet beslutter ikke at gøre noget den aften.

Tirsdag 6. december.

8.15: En 43-årig hundefører står ved sin patruljevogn på en stikvej mod Albertslund Politigård. En gerningsmand løber op til hundeføreren og skyder ham i hovedet på cirka en meters afstand.

8.19: Politiets vagtcentral modtager telefonisk anmeldelse om, at en kollega er blevet skudt i hovedet.

Efter skuddet taler den 26-årige i telefon med sin far. Han siger, at "der er sket noget". Faren ringer efterfølgende 112 og spørger, om der er sket noget. På det tidspunkt har politiet endnu ikke meldt noget ud offentligt om skyderiet.

8.45: Den 26-åriges telefon søger på advokat Mette Grith Stages firma.

8:48: Den 26-åriges telefon ringer til advokatfirmaet. Han får kun fat i en telefonsvarer. Nogle minutter senere ringer advokatfirmaet tilbage, og der er en samtale på 1 minut og 50 sekunder. Det vides ikke, om det er Mette Grith Stage, han har talt med.

8.56: En politipatrulje pågriber den 26-årige mand i Taastrup nogle kilometer fra gerningsstedet. Manden er svedig og opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er foregået. Han siger, at han var ude at løbe. Herefter har han ikke villet udtale sig.

Onsdag 7. december.

8.30: Den 26-årige bliver ført ind i retslokale ved Retten i Glostrup. Han er omgivet af politifolk. Dusinvis. Flere har hjelme og skimasker på.

9:50 Dommer Anne Horstmann bestemmer, at den 26-årige skal varetægtsfængsles. Hun vurderer, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i at have forsøgt at dræbe hundeføreren.
LÆS OGSÅ: Politiet mangler pistol brugt til at skyde betjent

LÆS OGSÅ: Rigspolitiet ophæver ekstra sikkerhed efter anholdelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx