Af Jeppe Søe - 31/12-17 14:40

Familiefar i chok efter fodboldkamp: Utilgiveligt at råbe detFamiliefar i chok efter fodboldkamp: Utilgiveligt at råbe det

KLUMME: Hvorfor kan fædre ikke få rødt kort?

storybild

Benjamin er 8 år og spiller fodbold på et plan, der ikke er værd at skrive hjem om. Det mener Benjamins far åbenbart heller ikke. Han har råbt under hele kampen, som om hans søn var den nye Messi, der nemt kunne tales op. Det kan Benjamin ikke. Han er ikke skabt til fodbold. Han ligner mere en, der kunne være god til klaver.

Benjamins far har med sikkerhed selv spillet fodbold. Men den tid ligger tydeligt 30 år og kilo tilbage i tiden. »SÅ NAK HAM DA FOR HELVEDE«, råber han. Farmand blev aldrig professionel og den skuffelse skal nu gå ud over Benjamin. Knægten ser ikke ud til at kunne bryde den sociale arv.

Jeg er ny som fodboldfar på Nørholm IF Bjørn. Det var min søn, som Benjamins far mente han skulle vælte. Det forstår jeg ikke. Malthe er også klaverdreng og dribler mest for samværets skyld. Han er ikke væsentlig at vælte, men mere en god kammerat. Det mener Benjamins far ikke. Alle skal væltes.

Vi står en del forældre. Kun to følger reelt kampen. Resten af os kan ikke helt svare på, hvad der egentlig står. Det kunne være 16-3 uden at vi anede det. Vi har en hyggelig tid på sidelinjen og skiftes til at holde øje, så vi alle kan juble ved scoring, som om vi anede hvad der foregik. Jeg har en termokop med kaffe i lommen. Ekstra sokker. Og en paraply. Man skulle nødigt ligne en sporty far. Lige dét tror jeg Benjamins far er enig i. Han gør sig heller ikke umage på den front. »KOM DOG HURTIGT HJEM FOR FANDEN.« Jeg vil også gerne hurtigt hjem.

»DU ER JO BLIND,« råber Benjamins far. Jeg synes pludselig det giver mening, at Benjamin ikke helt kan finde ud af, hvilken ende eget mål er. Det er jo klart, hvis knægten er blind. Men det var åbenbart dommeren, der havde overset noget væsentligt. Det havde vi andre også. Dommeren går ud til Benjamins far og siger stille og venskabeligt, at de bare er børn. Det mener farmand ikke, de er. Hvorfor kan fædre ikke få direkte rødt?

Benjamin har alt det rigtige udstyr på. Det har kostet en bondegård at klæde Benjamin rigtigt på. Til gengæld har de sparet en del på fars tøj. Crocs og bare tæer. Jeg siger ikke, det ser sølle ud, men det gør det. Joggingbukser er rare. Derhjemme. Og man bør altid sikre sig, at elastikken ikke er mørnet og afslører for store dele af røven. Det klæder ikke ret mange.

Dommeren fløjter kampen af. »Hvem vandt?« spørger drengene. De har åbenbart heller ikke holdt øje. Nørholm vandt, siger dommeren. Pis…! Så går de videre og skal spille to kampe senere den eftermiddag. Og det regner. Benjamins far er på vej op mod bilen med sin søn. Hans hænder viser en masse fagter i luften.

Vi skal spille mod endnu en landsby, jeg ikke anede fandtes. Stillingen er tæt. Vinder vi den kamp, får holdet en medalje.  – og da Malthe kun har været til fodbold tre gange inden denne turnering, synes jeg at det ville være en fin start på en karriere. »KOM SÅ. VÆLT HAM FOR HELVEDE MALTHE. VÆLT HAM.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx