Af - 01/07-16 22:52

DSB betaler flere millioner tilbage til passagererneDSB betaler flere millioner tilbage til passagererne

Flere togrejsende kræver godtgørelse, når de er blevet forsinket. Ny undersøgelse viser, at togselskaberne er blevet bedre til at informere efter at have fået kritik.

Bildstrecke im Grossformat »

De togrejsende er blevet bedre til at kræve penge retur, når deres rejse er forsinket mere end en halv time.

DSB betalte sidste år 9,4 millioner kroner i godtgørelse til passagerer i modsætning til året før, hvor beløbet var på knap seks millioner - milevidt fra de mellem 12 og 40 millioner kroner, som togselskabet forventede at bruge om året, da rejsetidsgarantien blev indført i 2006.

Passagerer går glip af millioner i erstatning
Passagerer går glip af millioner i erstatning

I efteråret blev togselskaberne skældt ud for ikke at informere godt nok om rejsetidsgarantien. Nu viser en undersøgelse fra Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, at DSB blandt andre har lyttet til kritikken ved at skilte bedre på stationerne, og det glæder Passagerpulsens afdelingsleder, Lone Fruerskov.

Der er dog skår i glæden.

- Det er vores opfattelse, at man også skal have information om rejsetidsgaranti i forbindelse med billetkøb på hjemmesider eller gennem en app. Billetsalg sker i stigende grad elektronisk, og derfor er det ærgerligt, at man ikke specifikt får at vide, at der er nogle regler om rejsetidsgaranti der. Det er ikke godt nok bare at lave en henvisning til en hjemmeside, siger hun.

Chef for forretningsudvikling hos DSB, Aske Wieth-Knudsen, fortæller at en plakatkampagne på stationerne, opdaterede ordensregler på stationer og i tog samt nye billetter udstyret med information om muligheden for godtgørelse har hjulpet forsinkede kunder til at få økonomisk kompensation.

Sporarbejde koster DSB rekordstor regning til pendlere
Sporarbejde koster DSB rekordstor regning til pendlere

- Vi vil helst køre tog til tiden, men vi lægger også meget vægt på, at når det ikke sker, så får kunderne et plaster på såret. Vi forsøger ikke at skjule den mulighed, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx