Af - 03/03-15 21:24

Her er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinterenHer er tre grunde til, at vi kan være skuffede over vinteren

Vinteren er forbi, og det var ikke en god sæson for dem, der er vilde med kulde og sne. Her er de bedste grunde til, at alle burde være vilde med sne.

storybild

Det var ikke meget, at kælkene kom på arbejde i den her vinter. (Billede: Polfoto/AP/Arkiv)

Kalenderen vinkede søndag farvel til vinteren, og vejrudsigten peger på, at kælken godt kan gemmes væk for denne gang, selvom enkelte dele af landet fik en lille smule hvidt nedbør mandag morgen.

Det blev ikke en god sæson for dem, der er vilde med kælkebakker og snemænd. Vintermånederne kom ifølge DMI ind på en 13. plads over de varmeste nogensinde, og der var kun 27,2 døgn med frost mod 53 i gennemsnit.

Farvel vinter: Første forårsuge bliver gradvist mildere
Farvel vinter: Første forårsuge bliver gradvist mildere

Her er tre gode grunde til at være skuffet over den manglende vinter i Danmark og til at se frem mod næste omgang med sne og kulde.

Sne er sjovt - især for børn
Børn elsker vinter. Og selv om det kun bliver med en kælk ned af de små, danske bakker, så er det altid en succes. Og har man ikke en bakke, kan man gøre ligesom de kreative fædre har gjort i de her videoer:

I den første har Joseph Colangelo bygget en bane til sin søn, så drengen kunne få mere ud af deres flade baghave. Faren har udnyttet, at det nordøstlige USA har fået masser af sne i år.

Godt nyt fra DMI: Nu er vinteren overstået
Godt nyt fra DMI: Nu er vinteren overstået

Han overgås rimelig klart af en anden far, der muligvis har fået lidt hjælp til at bygge en bane, der ligner noget fra vinter-OL. Det har også givet de heldige børn muligheden for at lave tricks.

Sne er sjovt - også for voksne
Dem, der havde forudset den danske vinter, har forhåbentligt været på skiferie, så de har haft muligheden for at suse ned ad pisterne. Andre har nok brugt deres morgener på at bande over kulden, mens bilen skulle blive varm eller isen skulle af ruderne.

Men sneen er også sjov for voksne, især hvis man har et barnligt sind. Det har Marcel Landry fra Canada og David Goldberg fra USA helt sikkert.

TV: Munke i sjov sneboldkamp
TV: Munke i sjov sneboldkamp

Marcel Landry valgte at grave en tunnel fra sin hoveddør og ud til sin bil, da han stod op til mere end to meter sne i haven. Resultatet af projektet, der tog sølle seks timer, kan du se i videoen her.

David Goldberg var træt af at skovle sne, eller han syntes i hvert fald, at det var kedeligt. Derfor valgte han at bygge en lidt alternativ sneplov, som du kan se i aktion i den her video.

Snerydningen gik i hvert fald bedre for David Goldberg, end det gjorde for ham her:

TV-vært går fuldstændig amok over sjældent  vejrfænomen
TV-vært går fuldstændig amok over sjældent vejrfænomen

Dyr og sne er en genial blanding
Her på redaktionen er vi ret vilde med dyr, især katte og pandaer, der er en evig kilde til gode grin. Og det bliver kun bedre, når de får lov til at lege ude i sneen på en kold vinterdag.

Vi har allerede udnyttet de kolde måneder til at vise en video med de her røde pandaer, der bare er alt for nuttede, og de her sneglade pandaer, der kom til at mærke, hvordan det er at bo i en zoo i Washington D.C., når sneen vælter ned.

Pandaer har vi ikke mange af her i landet, men der er katte nok til, at vinteren kunne have givet masser af sjove oplevelser, når de begiver sig ud i kulden og ofrer et eller to af deres ni liv. Vores favorit er den her kat, der skal springe fra en bil til et tag, og det er det bare lidt for glat til.

Frysende onsdag morgen efter årets koldeste nat
Frysende onsdag morgen efter årets koldeste nat

Det kan stadigvæk ikke udelukkes, at der kommer sne i marts, men det ender nok med, at alle sneglade danskere må vente til næste vinter med at komme ud i sneen.

TV: Røde pandaer tumler i sneen - du kan ikke undgå at smile
TV: Røde pandaer tumler i sneen - du kan ikke undgå at smile

LÆS OGSÅ: Snestorm sender New York i undtagelsestilstand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx