Af - 30/09-15 12:34

USA afviste visum til Morten StormUSA afviste visum til Morten Storm

To gange har den amerikanske ambassade afvist visa til Morten Storm, hvor han var inviteret til at undervise efterforskere. Selv mener han, at det skyldes han har fortalt om CIA.

storybild

USA har afvist at give Visum til Morten Storm. Han føler, at de hævner sig, fordi han ifølge ham selv, har afsløret efterretningshemmeligheder. (Billede: Privat)

For under en måned siden afviste Den Amerikanske Ambassade at lukke Morten Storm ind i USA, hvor han var inviteret til at undervise efterforskere i ekstremisme på University of Maryland.

Metroxpress er i besiddelse af afvisningen fra 4. september 2015, der i øvrigt er anden gang USA siger nej til at give ham visa.

Det er denne afvisning, der gør, at han besluttede at vise billeder af navne på de PET-agenter, som han siger han arbejdede med. Det er i dag nøjagtigt fire år siden, at Al Qaeda-ideologen Anwar al Awlaki blev dræbt af et droneangreb efter hjælp fra Morten Storm.

“PET har været nogle dumme svin, de har bedraget mig. USA vil straffe mig for at have blottet dem. Jeg fik ødelagt mit ægteskab og kan i dag ikke arbejde,” siger Morten Storm, der i dag udgiver bogen “Agent Storm”.

Bogen er skrevet af to CNN-journalister og er solgt til Sony Pictures, der vil lave den som Hollywood-film.

Siden marts har Morten Storm ifølge ham selv været i dialog med PET, men da de ikke skaffede ham et visum, så har han sendt metroxpress mail-korrespondancen. En mailkorrespondance med gmail-adresse hvis rigtighed, metroxpress ikke kan bekræfte.

Her fortæller Morten Storm, at han overvejer at søge pension i Danmark, fordi han har fået PTSD. Han fortæller også, at han så sent som 4. august ville til Irak for at kæmpe mod Islamisk Stat:

“Jeg fik fortalt min mor, børn og et par andre, at jeg rejser derned. Kan ikke holde ud at leve et sådanne passivt liv, det føles som om at jeg er en gammel tandløs pensioneret cirkusløve, der bare venter på at tiden skal gå,” skriver Morten Storm i en mail til sin PET-kontakt, og betegner det som “en mere eller mindre selvmordsmission.”

PET har aldrig anerkendt eller afvist, at Morten Storm har arbejdet for dem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx