Af Ritzau - 18/11-16 22:42

Blå vælgere foretrækker Gade eller Støjberg frem for JensenBlå vælgere foretrækker Gade eller Støjberg frem for Jensen

Blandt vælgerkorpset høster to Venstre-folk større opbakning end partiets næstformand Kristian Jensen.

storybild

Flere blå vælgere ønsker Søren Gade som Venstres næste formand end partiets næstformand Kristian Jensen. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Venstres næste formand og statsministerkandidat skal ikke være Kristian Jensen, hvis det står til de borgerlige vælgere.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

I målingen er et repræsentativt udsnit af danskerne blevet spurgt, hvem der vil være den bedste formand for Venstre efter Lars Løkke Rasmussen.

22 procent af de vælgere, som ville stemme på et parti, der støtter en V-regering, peger på den nuværende gruppeformand, Søren Gade.

21 procent ønsker udlændingeminister Inger Støjberg, mens udenrigsminister Kristian Jensen kan mønstre opbakning fra 15 procent af vælgerne i blå blok. Resten peger på andre navne eller svarer "ved ikke".

Rune Stubager, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, konstaterer, at "Kristian Jensen ser ikke ud til at være voldsomt populær i vælgerkorpset".

- Støjberg er særligt populær på højrefløjen, hvor DF-vælgerne hiver hende op.

- Men det er Søren Gade, der kommer ud på toppen. Han ser ud til at have en bred appel og er rimeligt populær i alle kredse, siger han til Jyllands-Posten.

Kampen kan blive aktuel i en nær fremtid, hvis den fortsatte strid om topskatten ender med V-regeringens fald og et folketingsvalg, som blå blok i øjeblikket står til at tabe.

Venstres formand vælges af de delegerede på Venstres landsmøde, der afholdes i weekenden.

Endnu er det kun Kristian Jensen, der åbent har sagt, at han bejler til formandsposten. I marts erklærede han sig sågar klar til et kampvalg om hvervet.

Venstres politiske ordfører mener, at det er en meget uaktuel diskussion.

- Det lyder jo lidt, som hvis man har de grådige arvinger siddende til forældrenes sølvbryllup og peger på bestikket og siger: Jeg vil have den gaffel, siger Jakob Ellemann-Jensen (V) til Jyllands-Posten.

- Det er en relativt uklædelig situation.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx