Af - 09/09-13 15:57; Opdateret: 09/09-13 16:09

Er du én af dem? Så mange flygter fra parkeringsskaderEr du én af dem? Så mange flygter fra parkeringsskader

Tre ud af fire parkeringsskader sker, uden den skyldige giver sig selv til kende over for ejeren af den beskadigede bil. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup TNS har foretaget for Gjensidige Forsikring.

storybild

En bule i bilen er ikke mindre irriterende, hvis andre end en selv har lavet den (Billede: Polfoto)

De fleste bilejere kender nok til den blandede følelse af vrede, ærgrelse og irritation der opstår, når man kommer tilbage til sin parkerede bil og ser en uskøn bule eller ridse i lakken.

Og værre bliver det, når der ikke ligger en seddel i forruden, hvor synderen bedyrer sin skyld og tager ansvaret.

Desværre viser det sig, at det snarere er reglen end undtagelsen, at danskerne stikker af, hvis de har forårsaget en parkeringsskade.

For mindst 77 procent af de parkeringsskader, der laves i Danmark, bliver ikke fulgt op med en seddel i forruden eller anden besked fra synderen. Faktisk har mere end hver anden dansker oplevet at få en eller flere parkeringsskader på sin bil. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup TNS har lavet for Gjensidige Forsikring.

- Parkeringsskader er noget rigtig mange af os har været ude for. Men for den der laver skaden, er det unødvendigt at stikke af, da den lovpligtige ansvarsforsikring ofte dækker skaden udover den valgte selvrisiko. Og hvis der er vidner til ulykken, ender skadevolder alligevel med at få ansvaret,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen synes også at afsløre, at de danske bilejere kan være dobbeltmoralske i spørgsmålet om parkeringsskader. For til trods for at hele 77 procent har oplevet, at andre er stukket af efter at have lavet parkeringsskader på deres bil, er det kun få, der indrømmer, at de selv har gjort det. For blandt alle adspurgte svarer blot 4 procent, at de har lavet en parkeringsskade og har undladt at efterlade deres oplysninger til ejeren af bilen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx