Af - 06/01-17 16:21

Politet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensynPolitet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensyn

Henvendelser fra både befolkningen og pressen kræver, at politiet i den verserende Emilie Meng-efterforskning, tager sine forbehold. Der er mange etiske hensyn at tage, siger efterforskningslederen.

storybild

I morgen er det 14 dage siden, liget af 17-årige Emilie Meng blev fundet i en sø ved Regmarks Bakke i Borup på Sjælland.

For politiet har det været 14 begivenhedsrige dage, hvor de i alt har modtaget 250 forskellige henvendelser fra hjælpsomme borgere, der mener at have set, hørt eller oplevet noget, der måske kunne være brugbart i efterforskningen af sagen.

- Vi får stadigvæk henvendelser dagligt og har (siden Emilie blev fundet, red.) fået 250 henvendelser i alt. Det er et ganske betydeligt antal og mange flere, end man ser normalt, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder i sagen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kendt modeskaber angribes af datter: 'Min far er alkoholiker'
Kendt modeskaber angribes af datter: 'Min far er alkoholiker'

Han fortæller over for metroxpress, at henvendelserne vedrører alt fra køretøjer, hændelser og personer, som folk altså mener kunne være interessante for politiet at kigge nærmere på.

Søren Ravn-Nielsen fortæller, at de i efterforskningsarbejdet sætter stor pris på den hjælp, de modtager. Dog ønsker han ikke sige, om nogle af de mange borgertip har vist sig at være bedre end andre.

- Det er for tidligt at sige noget konkret, og jeg kan ikke sige andet end, at vi stadig ikke har fået snakket med alle personer endnu, siger han.

Disse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmand
Disse to kameraer kunne gemme på hemmeligheden om Emilies drabsmand

Politiet kan heller ikke på nuværende tidspunkt give nye oplysninger vedrørende de retsmedicinske undersøgelser af Emilie Mengs lig. Det kan - og vil - ifølge Søren Ravn-Nielsen tage lang tid, før de mere præcist kan melde ud, hvad der er sket med den unge pige, samt hvilken forbrydelse hun har været udsat for.

Retsmediciner: Her kan der være vigtige spor på Emilies lig
Retsmediciner: Her kan der være vigtige spor på Emilies lig

Af den årsag er det heller ikke muligt - ej heller etisk forsvarligt - at fortælle, hvornår Emilies familie kan regne med at få udleveret liget i forbindelse med planlægning af Emilies begravelse, fortæller efterforskningslederen:

- Der er rigtig mange etiske hensyn, der skal tages i denne sag. Fremfor alt over for familien. Og derfor kommer vi ikke til at gå ud med følsomme oplysninger til hverken offentligheden eller pressen. Vi er i god dialog med familen, og det vil vi fortsætte med, understreger Søren Ravn-Nielsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx