Af Bo Poulsen - 24/09-17 16:10

Arrangør efter slagsmål til koncert: 'Vi har jo aldrig prøvet, at en hopper ned fra scenen og slår publikum.'Arrangør efter slagsmål til koncert: 'Vi har jo aldrig prøvet, at en hopper ned fra scenen og slår publikum.'

Ved du noget om sagen? Så hører vi gerne fra dig. Du kan kontakte os på 1929@bt.dk eller via vores Facebook.


En koncert i Musikhuset Posten i Odense fik en meget voldsom afslutning fredag aften. Den danske hiphopgruppe Molotov Movement - bedre kendt som Molo - var ved at afslutte koncerten, da et masseslagsmål mellem 20-30 mennesker brød ud.

BT har talt med spillestedets leder Morten Østlund om episoden. Han forklarer, at de havde relativt hurtigt styr på situationen. Ikke desto mindre er han dybt rystet over hændelsen, som han selv overværede med sine egne øjne.

»Det her er en meget, meget mærkelig situation for vores vedkommende. Vi har jo aldrig prøvet, at en hopper ned fra scenen og slår publikum. Selvfølgelig har de på en eller anden måde følt sig provokeret. Men det retfærdiggør ikke, at man hopper ned og er fysisk mod publikum. Vi er pænt rystet over episoden,« siger han søndag morgen.

Morten Østlund fortæller, at spillestedet var forberedt på, at der kunne forekomme uroligheder til koncerten, hvorfor de havde været i kontakt med det lokale politi forinden. Men de var ikke forberedt på, at det var folk fra scenen, som skulle holdes tilbage.

Skænderi mellem danske rapstjerner og gæster førte til masseslagsmål under koncert
Skænderi mellem danske rapstjerner og gæster førte til masseslagsmål under koncert

»Der er en gæst, som åbenbart provokerer en af de optrædende nok til, at en anden reagerer og slår vedkommende. Det verbale er jo ligegyldigt. Når man står på scenen og optræder, skal man være cool nok til at være ligeglad med, hvad der bliver råbt af en. Det har været nogle verbale skærmydsler, og hvad der er sagt og gjort, skal jeg ikke kunne gengive. Det var hvert fald for vores vedkommende helt unødvendigt.«

Han lægger vægt på, at det ikke var nogen fra Molotov Movements, som slog først, men derimod en fra deres 'crew', som var med på scenen.

»De har et stort følge, som de har med på scenen for at skabe stemning, men det er stadigvæk deres ansvar.«

Koncerten var den første på Molotov Movements nye tour. Gruppen består af fire unge danske rappere, der normalt gør sig under navne som MellemFingaMuzik, Benny Jamz og Gilli, hvoraf sidstnævnte har ligget højt på hitlisterne med numre som 'C'est la vie', 'Tidligt op' og 'Rica'.

Musikhusets vagter fik hurtigt gænget publikum ud på gaden, hvor to blev anholdt af politiet. Hele episoden ærgrer Morten Østlund, der fortæller, at koncerten var forløbet fint indtil da.

»Indtil da var aftenen forløbet rigtig godt, og der var god stemning. Derfor er det også rigtigt ærgerligt, at det skal slutte på den måde. Det var en rigtig kedelig afslutning.«

Morten Østlund fortæller, at masseslagsmålet har resulteret i, at Molotov Movement ikke længere er velkommen hos Musikhuset Posten.

Søndag morgen kan vagthavende ved Fyns Politi fortælle, at der ikke er meget nyt i sagen, da den er overdraget til en anden afdeling for videre efterforskning.

»Mig bekendt, er der ikke kommet nogen voldsanmeldelser efterfølgende. Vi ved endnu ikke, hvem der startede det. Meget af slagsmålet var rykket udenfor, da politiet ankom til stedet,« siger vagtchef Torben Jakobsen.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra holdet bag Molotov Movement, Gilli og MellemFingaMuzik.

Ved du noget om sagen? Så hører vi gerne fra dig. Du kan kontakte os på 1929@bt.dk eller via vores Facebook.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx