Af - 25/03-14 07:00; Opdateret: 25/03-14 07:21

Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vejTusindsvis af nye ungdomsboliger på vej

Her er byen, der har gået målrettet efter at blive Danmarks bedste studieby.

storybild

Siden 2010 er der bygget eller givet tilsagn til 8.437 nye ungdomsboliger. De fleste i Aalborg. (Billede: Polfoto/HOLM MAGNUS)

Der bliver bygget ungdomsboliger som aldrig før.

Hvor der op gennem nullerne i Danmark blev bygget cirka 500 ungdomsboliger og kollegieværelser om året i Danmark, så er der givet tilsagn om at bygge 2.442 nye studieboliger i år ifølge tal fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere
SF: Ny akutliste skal give unge bolig hurtigere

I alt er der bygget og planlagt hele 8.437 nye ungdomsboliger siden år 2010, hvor der eksempelvis i hele 2007 kun kom et enkel ny ungdomshybel til.

Mere end halvdelen af de nye ungdomsboliger, er bygget i Aalborg, der har bygget 4.322 nye boliger for unge og studerende.
Og det får boligminister Carsten Hansen (S) til at kippe med flaget.

Unge besætter lukket skole på Nørrebro
Unge besætter lukket skole på Nørrebro

- Det er fantastisk flot. Aalborg tager prisen, men de andre byer er også begyndt at komme efter det, siger Carsten Hansen, der har været i dialog med landets seks største studiebyer.

Samme pris: Det går københavnerne glip af
Samme pris: Det går københavnerne glip af

Blandt andet har han nedsat, hvor meget kommunerne skal finansiere i grundkapital til ungdomsboliger i perioden 2012 til 2016.

- Det har sat skub i byggeriet af ungdomsboliger, siger Carsten Hansen, der håber, at det snart er slut med at se flokke af studerende, der ved studiestart må bo på vandrehjem og campingpladser.

Glem whiskybæltet: Her er alle de andre million-villaer
Glem whiskybæltet: Her er alle de andre million-villaer

I Aalborg, hvor halvdelen af de nye ungdomsboliger er bygget, virker det. 5.000 unge vælger hvert år byen, fortæller viceborgmester Mads Sølver Pedersen, Venstre.

- Det er en bevidst politik. Vi er en by i udkanten af Danmark. For at skaffe unge hertil, så har vi ikke bare bygget mange ungdomsboliger, men også bygget dem ved havnen midt i byen, hvor mange andre byer bygger luksusboliger, siger han.

Salg af andelsboliger boomer
Salg af andelsboliger boomer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx