Af Jeppe Pedersen,Mathias Tuxen - 11/02-18 10:02; Opdateret: 11/02-18 10:55

Nu har søsteren besøgt prins HenrikNu har søsteren besøgt prins Henrik

Prins Henrik har fået besøg af sin søster Cartherine de Monpezat.

Her forlader Dronning Margrethe Rigshospitalet - har set Prins Henrik

Prins Henrik har fået besøg af sin søster Cartherine de Monpezat.

»Hun er ankommet til Danmark, og jeg kan bekræfte, at prinsens søster har besøgt ham,« siger kommunikationschef Lene Balleby til BT.

Prins Henriks søster, nonnen Catherine de Monpezat, er på vej til Danmark. Det fortalte prins Henriks yngre bror, Etienne de Monpezat til BT lørdag.

»Hun er på vej til København. Jeg venter selv på nyheder,« oplyste han.

Prins Henriks lillesøster er 12 år yngre end ham og er nonne i den katolske Søsterorden Notre Dame de Calvaire i Toulouse.

I alt har prinsen otte søskende, hvoraf hans to søskende Francoise Bardin og Cathrine de Monpezat, samt to brødre Jean Baptise de Monpezat og Étienne de Monpezat stadig lever i Frankrig.

Storesøster kan ikke rejse til Danmark

Selvom prins Henriks storesøster, Françoise Bardin, er meget bekymret for sin bror, kan hun af helbredsmæssige årsager ikke klare rejsen.

Det fortalte prins Henriks nevø Guillaume Bardin til BT løtfsh, der er søn af prinsens søster Françoise Bardin.

»Min mor har mistet sin stemme, så hun kan ikke tale, men hun er meget bekymret for prins Henrik og meget ked af, at hun ikke helbredsmæssigt er i stand til at rejse til Danmark,« sagde han.

Prins Henriks storesøster Françoise Bardin er 85 år og var gift med Claude Bardin, som døde i en alder af 91 år tilbage april 2017.

Guillaume Bardin så sidst sin onkel i august på Chateau de Cayx. Også han vil gerne besøge prins Henrik i Danmark.

»Jeg vil meget gerne selv besøge ham, men jeg vil heller ikke forstyrre,« sagde han.

Dronningen samlede hele familien på Rigshospitalet

Lørdag eftermiddag besøgte hele kongefamilien prins Henrik, som har været indlagt på Rigshospitalet siden januar.

I fredags oplyste kongehuset, at prins Henriks tilstand var alvorligt forværret, hvorfor Kronprinsen afbrød sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege. Henover weekenden har den nærmeste familie skiftevis besøgt ham af flere omgange.

Opdateres...

  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Politiet talstærkt til stede...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx