Af - 18/12-15 09:23

Bonuspoint kan give turistansatte skattesmækBonuspoint kan give turistansatte skattesmæk

De ansatte i VisitDenmark – og især cheferne – rejser årligt for seks millioner kroner. Indtil januar 2015 fik de cirka halvanden million kroner i bonuspoint. De er skattepligtige.

storybild

Direktøren for VisitDenmark risikerer med lighed med sine ansatte skattesmæk for at have fået udbetalt bonuspoint fra rejser, som de har været på i forbindelse med arbejdet. (Billede: Polfoto)

De ansatte i statens turistselskab VisitDenmark risikerer store skattesmæk for at have brugt bonuspointene privat, når de har rejst jorden rundt på business class og boet på femstjernede hoteller.

Alene administrerende direktør Jan Olsen og vicedirektør Lars Erik Jønsson har brugt 1,8 millioner kroner på rejser siden 2011. Samlet bliver der brugt seks millioner kroner om året på rejser i VisitDenmark, viser årsregnskabet – cirka 50.000 kroner for hver af de godt 100 ansatte.

Indtil januar 2015 har alle fået bonuspoint privat, der svarer til værdier for en femtedel af billetpriserne. Men private bonuspoint fra arbejdsrejser er skattepligtige, fremgår det af en vejledning fra Skat om personalegoder.

VisitDenmark skriver i en mail:

- Det er en privat sag, hvorvidt der er afholdt skat ved brug af bonuspoint. VisitDenmark har ikke indberetningspligt til Skat om bonuspoint. VisitDenmark har tidligere informeret medarbejderne om, at brug af bonuspoint er skattepligtig indkomst, som skal indberettes, skriver pressechef Mikkel Thrane.

Han gør opmærksom på, at man stoppede med at lade medarbejderne beholde bonuspointene i 2015 efter aftale med Erhvervsministeriet.

Det har ellers været forbudt for alle statsansatte at beholde bonuspoint siden 2001.
DF har krævet en redegørelse fra erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) om de dyre rejser, de mange bonuspoint og skattebetalingen.

“Vi vil også gerne vide, hvorvidt disse bonuspoint er brugt efterfølgende på private rejser og om der er sikret beskatning af de pågældende flyrejser,” siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

I en mail skriver Skat, at man 'grundet tavshedspligt, ikke kommenterer konkrete sager'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx