Af - 04/03-14 17:19; Opdateret: 04/03-14 19:43

Hundredvis kørte fra Christiania med narko i blodetHundredvis kørte fra Christiania med narko i blodet

På et år har den særlige task force mod Pusherstreet fundet næsten 1,6 tons hash, 56.255 joints, 1,5 kg. hård narko, 8 skydevåben og taget 657 for at køre med narko i blodet

storybild

(Billede: Polfoto)

657 bilister blev sidste år taget for at køre fra Christiania med narko i blodet, viser den første årsstatistik fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

Københavns Politi har haft narkometer stående fast ude ved Christiania i hele 2013, der kan teste om folk kører narkopåvirket - og her har de taget en prøve på mange af de billister, der kører bort fra Christiania for at teste, om de har benyttet besøget for at få sig en joint.

Af de 810 bilister man tjekkede i 2013 viste de 657 sig at have narko i blodet: 635 havde cannabis, ni kokain og seks amfatemin.

Straffen for narkokørsel er næsten en halv månedsløn og tre års frakendelse af kørekortet.

- Vi gør det bevidst for at stresse narkokøberne og jage kunderne væk. Vi vil ikke have de handler på Pusher Street, siger Steffen Th. Steffensen, leder af Task Force Pusherstreet.

Politiet finder skjult lager pot og hash på Christiania
Politiet finder skjult lager pot og hash på Christiania

Task forcen tog på Christiania i 2013 1.596 kg. hash og 56.255 joints til en samlet gadepris for 82 mio. kr. sidste år. De tog også 1,5 kilo kokain og amfetamin og beslaglagde 7.3 mio. kr. i kontanter. 1.942 blev sigtet for at have eller sælge narko.

- Pusherne på Christiania er pressede. Vi kan mærke det ved, at de kaster sten efter os, siger Steffen Th. Steffensen.

Christiania udvider: Vil lave plads til 200 mere
Christiania udvider: Vil lave plads til 200 mere

Det er spild af penge, at bruge 40 millioner kr. på, at lave en særlig indsats mod pusherstreet, mener socialdemokraterne i København. De ønsker fri hash.

Dansk politi: Luk Christiania i to år
Dansk politi: Luk Christiania i to år

- Det har været en ren fiasko. Det eneste det har medført er, at narkohandelen er blevet spredt ud over København, siger Lars Aslan Rasmussen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx