Af - 22/09-14 09:09; Opdateret: 22/09-14 10:52

Klamme gæster nægter at tjekke ud fra Hilton-hotellet i KøbenhavnKlamme gæster nægter at tjekke ud fra Hilton-hotellet i København

I snart tre måneder har luksushotellet Hilton Copenhagen Airport været plaget af sværme med fluer. Forleden mistede fødevarekontrollen tålmodigheden.

storybild

Ved tre kontrolbesøg i træk har fødevarekontrollen fundet fluer i køkkenfaciliteter på Hilton-hotellet i København. (Billede: Polfoto)

Det prisvindende 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport Hotel er ikke blot populært blandt især velhavende forretningsfolk, men også blandt fluer.

Siden den 1. juli i år har hotellet været hjemsøgt af en ulækker og sejlivet flue-plage, som nægter at checke ud, selv om den er uønsket.

Fødevarekontrollen gav allerede i juli hotelledelsen en indskærpelse og besked på at at slå fluesværmene ned, men det lykkes tilsyneladende ikke.

'Det indskærpes, at der ikke må være fluer i produktionsområdet,' skrev fødevaremyndigheden i juli i en kontrolrapport, som beskriver mange fluer og risiko for, at fluerne forurenede 'spiseklare fødevarer'.

Så skulle man jo tro, at fluerne blev udraderet prompte, men i slutningen af august foretog fødevarekontrollen et opfølgende kontrolbesøg og afslørede, at 'der er stadig fluer i området omkring returflasker, opvask samt produktion.'

Det kostede endnu en indskærpelse, og torsdag i sidste uge mistede fødevarekontrollen tålmodigheden og gav Hilton en bøde på 10.000 kr.

'I produktionsområde, opvaskeområde samt ved returflaskesystem, er der stadig mange fluer,' skrev fødevarekontrollen og supplerede bøden med en bidende sur smiley.

'Vi tilkalder skadedyrsfirma og rengør og desinficerer med det samme,' lovede Hilton ifølge kontrolrapporten.

Anna Kall, operativ direktør på hotellet beklager fluerne og kritikken fra fødevarekontrollen, og hun forsikrer om, at madsikkerheden ikke har været i spil.

- Vi har hele tiden taget problemet meget seriøst og samarbejdet med professionelle for at løse problemet. Kritikken forleden har givet anledning til, at vi nu har skærpet indsatsen, så problemet forventes løst inden for kort tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx