Af - 11/02-14 18:30; Opdateret: 17/02-14 13:43

Dødsensfarlig drukleg er nået til DanmarkDødsensfarlig drukleg er nået til Danmark

Druklegen, der de seneste uger har raseret i lande over hele verden, har indtaget de danske ungdomsværelser.

storybild

(Billede: Screendumb fra Facebookvideoer)

'Tak for nomineringen, Olivia. Det sætter jeg stor pris på. Skål!'

Sådan starter en video på Facebook. Og den er ikke alene.

LÆS OGSÅ: Unge: Det er uskyldigt – indtil videre

Druklegen 'Neknomination' spreder sig via de sociale medier og har allerede gjort sit indtog i flere europæiske lande. Inden for de seneste uger har den taget livet af to irere og to briter. Reglerne er simple: Unge nominerer hinanden til at filme sig selv, mens de bunder et glas alkohol og efterfølgende lægger en video på nettet af episoden. Bryder de kæden, mister de respekten.


Har du oplevet, at druklegen Neknomination er gået over gevind? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Psykiater og overlæge Henrik Rindom undrer sig over de unges interesse i legen.

- Vi er ude på et overdrev. Jeg kan virkelig ikke se, hvad der er så fantastisk ved det. Den her konkurrence handler jo om at hæve sig over hinanden. Hvem kan hvad, hvem tør hvad. Det er lidt ligesom dyr: Hvem er stærkest og dominerer, siger han.

'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge
'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge

I udlandet er legen langt mere ekstrem. Her skal den nominerede udføre en ekstra udfordring. Det kan for eksempel være at suse ned ad en bakke på skateboard imod trafikken eller hænge, uden sikkerhedsudstyr, fra en helikopter, der flyver. I Danmark handler det - indtil videre - kun om at bunde øllen.

- Alkohol er på mange andre områder en leg, for det kender vi jo fra de mange druklege, der findes. Men en halv liter øl på en hverdag er ikke bare en drukleg. Og den udenlandske model er et helt andet perspektiv. Den er fuldstændig sindssyg og direkte livsfarlig, siger Henrik Rindom, der mener, forældre bør være bekymrede for, om druklegen tager overhånd.

Neknomination-pandemien begyndte i Danmark i sidste uge og er siden weekenden boomet på Facebook.Ovenstående er et eksempel på en Neknomination-video fra januar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Seneste nyt om mulig kæmpe-strejke:...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
35.000 kunder dropper stort teleselskab
bt.dk
Husker du Asian Sensation? Nu gør de...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx