Af - 29/10-14 18:10

Landsby i oprør: 140 asylansøgere kan fordoble indbyggertalletLandsby i oprør: 140 asylansøgere kan fordoble indbyggertallet

I en lille sønderjysk landsby kan et nyt forslag betyde, at 140 asylansøgere næsten fordobler indbyggertallet.

storybild

Denne tidligere efterskole kan blive hjem for 140 asylansøgere. Det er byens borgere ikke helt trygge ved. (Billede: Facebook / Uge Efterskole)

I landsbyen Uge syd for Aabenraa, hvor der bor 240 mennesker, har et nyt forslag fra Aabenraas borgmester fået beboerne op på tæerne.

Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen
Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen

På et borgermøde i går, hvor omtrent halvdelen af landsbyens borgere deltog, blev det fremlagt, at man gerne vil opføre et asylcenter i en nedlagt efterskole i byen.

- Efterskolen har længe ligget og sygnet hen, og det kan hverken kommunen eller lokalsamfundet leve med, sagde borgmester Thomas Andresen (V) ifølge JydskeVestkysten.

Planen er, at man vil indkvartere 140 asylansøgere til Uge - hvilket altså nærmest vil fordoble indbyggertallet i den lille landsby, hvor der ikke er så meget som en købmand. Og det er der altså delte meninger om blandt befolkningen.

15-årig pige stak kvinde i ansigtet
15-årig pige stak kvinde i ansigtet

- Jeg er lidt nervøs for, om de kan opføre sig ordenligt. Vi er ikke mange i forvejen, og hvis der lige skulle komme 140 mere - det synes jeg, byen er for lille til, siger Helge Johannsen, en af byens borgere, til metroxpress.

Christa og Børge Schrøder er naboer til den nedlagte efterskole. Også her er man noget skeptisk overfor forslaget.

- Der er næsten ingen i byen, der er begejstret. Vi synes, vi får for mange flygtninge. Vi vil godt tage nogle - måske halvdelen - men 140 er altså mange, når vi kun er 240, siger Christa Schrøder.

Mand udsat for sexoverfald på asylcenter
Mand udsat for sexoverfald på asylcenter

Især det faktum at der ifølge forslaget ikke kommer til at være personale på asylcentret om aftenen, kalder hun foruroligende.

- Hvad skal de få tiden til at gå med? På mødet i går lovede de, at de skulle nok aktivere dem. Men når de ikke er der om aftenen, hvad så?, spørger hun bekymret. Hun understreger desuden, at hun og de øvrige naboer kan få sværere ved at sælge deres huse, hvis asylcentret bliver en realitet.

'Analfabetiske' racister laver hærværk på asylcenter
'Analfabetiske' racister laver hærværk på asylcenter

På borgmesterkontoret i Aabenraa øjner man imidlertid en økonomisk gevinst ved at udleje de tomme lokaler til Udlændingestyrelsen. Det vil ifølge borgmesteren koste omkring en million kroner at købe ejendommen fri, mens man så vil kunne få en lejeindtægt på mellem 1,6 og 1,8 millioner kroner over to år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx