Af - 18/12-13 10:43

18-årig sigtet for bombetrussel mod gymnasium18-årig sigtet for bombetrussel mod gymnasium

Politiet har anholdt en 18-årig mand for at stå bag bombetruslen på Slagelse Gymnasium og HF tirsdag.

storybild

Evakuerede elever foran Slagelse Gymnasium. (Billede: Frederik Arnholdt / Twitter)

En 18-årig mand erkender at stå bag bombetruslen på Slagelse Gymnasium og HF tirsdag. Lidt i klokken 11 ringede en person til 112 og fortalte, at der var en bombe på Slagelse Gymnasium og HF. Elever og ansatte blev evakueret, skolen lukkede, og politiet brugte sammen med 5 bombehunde en stor del af dagen på at gennemsøge skolen.

Bombealarm afblæst: 1.300 evakueret på tre min.
Bombealarm afblæst: 1.300 evakueret på tre min.

Det skriver TV2 ØST på sin hjemmeside.

De fandt dog ingen bombe, og nu er det altså lykkes at anholde og sigte en 18-årig elev på skolen for at stå bag truslen.

- På baggrund af teknisk efterforskning og samarbejde med gymnasiet rettede vi mistanke mod den her 18-årige, og klokken 16.50 blev han anholdt på sin bopæl. Under afhøringen erkendte han at stå bag, og han har forklaret, at motivet er personlige uddannelsesmæssige problemer, uden at jeg kan komme nærmere ind på, hvad det dækker over, fortæller vicepolitikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse.

Øjenvidne: Vi fik ikke rigtig noget at vide
Øjenvidne: Vi fik ikke rigtig noget at vide

Op til 2 års fængsel

Han tilføjer, at sagen betragtes som fuldt belyst nu, og at den 18-årige har været alene om truslen. Han er nu sigtet efter straffelovens paragraf 266, der omhandler trusler og lyder således:

Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

LIGE NU: Bombetrussel mod gymnasium
LIGE NU: Bombetrussel mod gymnasium

Alvorlig og ulykkelig sag

Politiet skal ydermere undersøge, hvorvidt det skal rejse erstatningskrav mod den 18-årige.

- Det er en ulykkelig sag for den unge mand, men samtidig er det også en alvorlig sag. Vi sætter et kæmpe beredskab i gang, så nu skal vi se på, om der bliver et erstatningskrav i forhold til de eksterne samarbejdspartnere som redningsberedskabet, der var med på gymnasiet i går, siger Kurt G. Nielsen til TV2 ØST.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra gymnasiets ledelse i forhold til, hvad sagen får af konsekvenser for den 18-åriges videre forløb på skolen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx