Af Ritzau - 30/03-17 09:51; Opdateret: 30/03-17 10:26

S: Myndigheder - ikke borgere - skal anmelde pizzabagereS: Myndigheder - ikke borgere - skal anmelde pizzabagere

Støjberg opfordrer danskerne til at anmelde mistænkelige personer for at komme illegal indvandring til livs.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) opfordrer danskerne til at holde øje med mistænkelige personer i for eksempel pizzeriaer. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Antallet af illegale indvandrere er stigende i Danmark.

Det har fået udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at opfordre danskerne til at anmelde det, hun kalder mistænkelige personer, til myndighederne.

Udtalelsen kommer til TV2 i forbindelse med, at tv-stationen torsdag aften viser programmet "Illegal i Danmark". Ifølge TV2 er der en stigning i antallet af personer, der er sigtet for at opholde sig illegalt i Danmark.

Støjberg siger, at ser man for eksempel personer gå rundt i baglokalet i pizzeriaer, hvor der ikke tales dansk, så skal man være på vagt og kontakte myndighederne.

Men det holder ikke, mener Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Dan Jørgensen.

- Vi skal ikke lade os narre af det her. Det her er et åbenlyst eksempel på en minister, som prøver at fraskrive sig et ansvar.

- Hun har mange gange udtalt, at myndighederne har styr på illegal indvandring i Danmark. Det har vi stillet mange spørgsmål til.

- Nu skubber Støjberg ansvaret over på hr. og fru Jensen, som nu skal løbe rundt og lege detektiver, så vi kan få løst problemet, siger Dan Jørgensen.

Ifølge Dan Jørgensen er det myndighedernes opgave at komme illegal indvandring til livs. Han opfordrer til, at der sættes flere ressourcer af til politiet, Arbejdstilsynet og Skat.

- Vi burde sætte flere ressourcer af til de relevante myndigheder. Der er behov for at prioritere indsatsen mod social dumping og sort arbejde højere.

- På opholdssteder - for eksempel parker, hvor man ved, at illegale indvandrere befinder sig - bør vi have flere razziaer, siger Dan Jørgensen.

Ifølge Støjberg kan myndighederne ikke være alle steder, og det er derfor, at hun opfordrer danskerne til at være mere opmærksomme.

I 2016 blev der ifølge TV2 sigtet 1348 illegale indvandrere, mens tallet var 877 i 2015.

Støjberg har tidligere udtalt, at der i forbindelse med oprettelsen af den midlertidige grænsekontrol var styr på illegale indvandrere i Danmark.

Det gjorde hun blandt andet for et år siden i et samråd med daværende justitsminister Søren Pind (V).

Her forsikrede Støjberg, at politiet, Arbejdstilsynet og Skat holdt nøje øje med antallet af illegale indvandrere i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx