Af - 14/03-14 12:12

Minister om S-tog-kollaps: Vi kan ikke leve med detMinister om S-tog-kollaps: Vi kan ikke leve med det

Transportministeren lover politisk hjælp og ekstra penge til at forhindre S-togkaos, hvis det er nødvendigt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Transportminister Magnus Heunicke (S) er om nødvendigt klar til at sikre, at de seneste to dages massive problemer med S-togtrafikken i hovedstadsområdet ikke gentager sig.

- Jeg har meddelt Banedanmark, at de skal finde den fejl, og så skal de meddele mig, om der er noget, jeg kan gøre nu og her for at sikre, at den ikke gentager sig.

- Hvis der for eksempel er komponenter, der skal udskiftes, er jeg klar til at gøre, hvad der skal til politisk for at sikre, at det sker, siger Heunicke til Ritzau.

Så er den gal igen: Mange S-tog i store forsinkelser
Så er den gal igen: Mange S-tog i store forsinkelser

Transportministeren lægger dermed også op til, at han vil se velvilligt på et ønske fra Banedanmark om en økonomisk håndsrækning, hvis det vil medføre ekstraomkostninger at få det problemfyldte fjernstyringsanlæg til at fungere.

- Det skal ikke være sådan, at Banedanmark siger, at fejlen måske kan udbedres, men at det vil lige koste lidt ekstra, og det tør vi ikke spørge om, så nu må vi se, om det holder med gaffatape. Det skal vi ikke have noget af.

- Det er så vigtig en del af den kollektive trafik, at S-tognettet fungerer og ikke bryder ned hver anden dag - eller hver dag, som det jo er i øjeblikket. Det kan vi simpelthen ikke leve med, siger Heunicke.

Efter nedbrud: S-tog kører efter nødplan
Efter nedbrud: S-tog kører efter nødplan

Transportministeren erkender, at han ikke har et politisk flertal på hånden for at yde ekstra hjælp. Men han forventer opbakning i Folketinget, hvis det når dertil:

- Jeg kender de andre partier i Folketinget så godt, at hvis der er akutte problemer, så har jeg en forventning om, at de også vil være parate til at handle.

- Men jeg vil først tale med dem, når jeg får et svar fra Banedanmark, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx