Af - 21/08-16 13:11; Opdateret: 12/09-16 15:18

Flertal af danskere: Vi HADER denne nye modetendensFlertal af danskere: Vi HADER denne nye modetendens

Versace opfordrer til det. Prada prøver også at påvirke os. Men de kæmper forgæves. Hvide sokker i sandalerne kommer aldrig til at blive mainstream i Danmark, mener modeekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Se billederne fra modeugen i Milano, hvor mange modeller på catwalken bar sokker i sandalerne.

Sokker i sandalerne. Engang var det en trend, der var udbredt blandt de praktiske fædre. I dag er det en mode, som modellerne fra de hotteste brands er iført.

Metroxpress har for nyligt skrevet om, hvordan herremodeller fra eksempelvis Versace og Prada var iført sokker i sandalerne, da de i foråret spankulerede hen ad catwalken under modeugen i Milano.

Men selvom nogle af de store modehuse flirter med den sokkebeklædte fod i en praktisk sandal, så er det stadig ikke en trend, som danskerne er vilde med. Slet ikke.

55 procent af danskerne svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de er helt enige i, at denne trend er kikset. 15 procent er delvist enige.

Her er den nyeste hårtrend på Instagram
Her er den nyeste hårtrend på Instagram

Moderedaktør på Alt for damerne Sille Henning kan godt genkende holdningen blandt danskerne.

- Vi er ikke begejstrede for sokker i sandalerne, da vi alle kan se den kiksede geografilærer i den tykke, hvide uldsok med de praktiske velkcosandaler, fortæller Sille Henning til metroxpress.

Den københavnske modeuge blomstrer i kølvandet på krise
Den københavnske modeuge blomstrer i kølvandet på krise

Hun mener, at de hvide sok i sandalerne danner nogle så kiksede billeder på nethinden, at fænomenet ikke kan blive en trend herhjemme. Også selvom de flotte modeller på catwalken prøver at påvirke os.

Jeg tror ikke på det hjemme. Det kan godt være, det kommer til at slå igennem i nogle metropoler, men det bliver aldrig mainstrem herhjemme. Danske mænd er ikke så fashion forward, og så er det bare ikke særlig pænt.
Det siger moderedaktøren.

TREND: - Gamle traumer vender tilbage, hver gang jeg ser det
TREND: - Gamle traumer vender tilbage, hver gang jeg ser det

Til gængæld flirter danske kvindere med den sokkebeklædte fod i sandalen. De har bare givet den kiksede stil et twist.

- Det er i år blevet en sommertrend at gå med en helfarvet sok i en sandal eller stillet. Dog helst ikke en hvid sok. Store danske brands som Stine Goya, Ganni og Mads Nørgaard har designet en sød ankelsok, som er ment til at komme i sandalen eller stilletten og blive vist frem i en nederdel eller stumpebuks, siger Sille Henning.

LÆS OGSÅ: Sidste års rekordvækst i dansk mode er sat på pause

LÆS OGSÅ: Internationalt modemagasin: Her er Københavns mest trendy gade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx