Af - 09/08-15 12:51; Opdateret: 09/08-15 15:11

Minister efter Nørrebro-uro: Der er plads nok i fængslerneMinister efter Nørrebro-uro: Der er plads nok i fængslerne

Efter nattens optøjer og hærværk på Nørrebro vil justitsminister Søren Pind (V) tage affære. Han lover “historisk hård linje” over for autonome.

storybild

Natten til søndag opstod der voldsomme optøjer på Nørrebro i København. Der blev smadret butikker, malet grafitti og der blev smidt ting efter politiet.

Det får nu justitsminister Søren Pind (V) til at advarer de unge uromagere.

- Det her, det er helt uden for rammerne. Jeg sætter mig inden længe sammen med politi og anklagemyndighed for at se på den her sag og de her mennesker, skriver han på sin Facebook-profil.

Optøjerne opstod efter en uanmeldt demonstration fra organisationen ‘Reclaim the Streets’. Flere af deltagerne var ganske unge teenagere og mange iført elefanthuer. Ud over graffitidåser bar flere af uromagere våben, og tre personer blev anholdt, forklarer Københavns Politi.

- Jeg kommer til at stå for en historisk hård linje over for den form for adfærd. Så er det sagt og advarslen givet, skriver Søren Pind.

Hundredvis af stjålne cykler fundet hos cykelhandler
Hundredvis af stjålne cykler fundet hos cykelhandler

Flere klager over hærværk til Distortion: 'Genovervej formatet'
Flere klager over hærværk til Distortion: 'Genovervej formatet'

Den hårde linje kan eksempelvis være, at politiet får lettere ved at anholde personer, som ikke følger de anvisninger, som Politiet giver, siger han til TV2 News.

Samtidigt lover han, at man altså ikke skal bilde sig ind, at de danske fængsler er for fyldte til at sende endnu flere bag tremmer.

- Der er rigelig plads i fængslerne for tiden, skriver Søren Pind og forklarer, at 15 procent af pladserne lige nu står ledige.

Uroen gik blandt andet ud over den historiske kirkegård Assistenskirkegården. Men også banker, ejendomsmæglerbutikker og Politimuseet har fået en tur af de aggressive unge.

- På vejen har de ud over at smide ting efter os også malet graffiti og smadret ruder, fortæller vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Snyde-betjente anholdt tæt på Tivoli

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx