Af Ritzau - 09/03-17 19:26; Opdateret: 09/03-17 19:59

DF tier om tilid til transportminister inden mødeDF tier om tilid til transportminister inden møde

DF håber på et "godt og konstruktivt møde" med minister om PostNord, siger transportordfører Kim Christiansen.

storybild

Kriseramte PostNord beder nu staten om at få 2,3 milliarder kroner. Samtidig skal transportminister Ole Birk Olesen (LA) forklare forligspartier, hvornår han vidste, at det statslige selskabs økonomi skrantede. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Dansk Folkeparti vil hverken tale om tillid eller mistillid til transportminister Ole Birk Olesen (LA) om PostNord, før ministeren tirsdag 14. marts møder forligspartierne om det kriseramte selskab.

Det siger DF's transportordfører, Kim Christiansen.

- Jeg regner med, at vi på tirsdag har et godt og konstruktivt møde. Så får vi forhåbentlig nogle gode og fornuftige svar på, hvorfor ministeren har håndteret hele den proces, som han nu har gjort, siger Kim Christiansen.

- I Dansk Folkeparti synes vi ikke, at det har været tilfredsstillende. Det kan være, at vi er meget klogere på tirsdag. Vi afventer simpelt hen mødet på tirsdag.

Ministeren afviser overfor Ritzau, at PostNords ledelse på et møde 19. december orienterede ham om et konkret beløb, som selskabet mener at have behov for fra den danske stat.

- Det kan godt være, at der i referatet af mødet 19. december ikke er et detail-budget for, hvordan man skal redde PostNord. Men der er dog nævnt 3,5 milliarder svenske kroner, siger Kim Christiansen.

- Så det er direkte forkert, når ministeren siger, at der ikke er taloplysninger på det møde.

Socialdemokratiets postordfører, Christian Rabjerg Madsen, har ikke tillid til Ole Birk Olesen. Han burde langt tidligere orientere forligspartierne.

- Det er en mærkværdig melding, der er kommet fra ministeren her til aften (torsdag), mener Christian Rabjerg Madsen.

- Ministeren skulle hellere forholde sig til, at vi i forligskredsen er stærkt utilfredse med, at vi ikke har fået oplysningerne i det tempo, som ministeren har fået dem.

Spørgsmål: - Kan han blive siddende?

- Sagen er for alvorlig til, at vi drager nogen konklusioner, inden ministeren har haft lejlighed til at redegøre til forligskredsen, siger Christian Rabjerg Madsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx