Af - 04/08-14 21:31; Opdateret: 04/08-14 22:02

Dansk film støttet med otte millioner - 742 har set denDansk film støttet med otte millioner - 742 har set den

Få danskere har gidet at tage i biografen for at se danske film i år. Specielt en film har klaret sig helt elendigt.

storybild

Selv om Ulrich Thomsen og Sonja Richter er på rollelisten, og filmen har fået næsten 9 millioner kroner i støtte, er der kun lidt over 700 danskere, der har set 'Miraklet' i biografen. (Billede: SF Film)

Det første halvår af 2014 har bestemt ikke været noget at råbe hurra for for danske filmmagere.

Sidste år blev de i alt 19 danske film set af lidt over fire millioner danskere, hvilket udgjorde 29,6 procent af markedsandelen på de store lærreder. I år har sølle halvanden million danskere foreløbigt set de 13 danske film, der er kommet ud. Det er en andel på 23,3 procent. Det skriver Eb.dk.

Københavnere redder biograf fra fallit
Københavnere redder biograf fra fallit

Største fiasko på de danske lærreder har været Simon Stahos film ‘Miraklet’, der blandt andre har Ulrich Thomsen og Sonja Richter på rollelisten. Filmen er blevet støttet med 8,6 millioner kroner af Det Danske Filminstitut, men der er kun 742 danskere, der har været inde og se den. Dermed er den blevet støttet med hele 11.590 kroner pr. billet.

Formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, kalder det en ‘historisk tilskuermæssig krise’, at så få danskere har været i biografen og se danske film i år.

Her er Triers nymfoman-film forbudt
Her er Triers nymfoman-film forbudt

- Jeg tror, at krisen især skyldes deres dårlige eller forkerte lancering. Med henblik på f. eks. varulve-filmen 'Når dyrene drømmer' og western-filmen 'The Salvation' blev der fokuseret alt for meget på, at de begge havde været udtaget til filmfestivalen i Cannes. Jeg tror, at det for mange danske filmforbrugere virker skræmmende, fordi de så automatisk stempler filmene som 'kunstfilm', siger han.

- Men begge film var jo velfungerende genre-film, der sagtens kunne have fået et større publikum, hvis man mere direkte havde understreget, hvilken slags film det var, tilføjer han.

Her kan du se gratis film under åben himmel
Her kan du se gratis film under åben himmel

Netop ‘Når dyrene drømmer’, instrueret af Jonas Alexander Arnby, er den film, der har fået det største tilskud af Det Danske Filminstitut med hele 10.135.000 kroner. Alligevel er det kun lykkedes at lokke 3.499 tilskuere ind.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx