06/04-14 18:35

Kræftens Bekæmpelses sætter rekord: Så meget blev samlet indKræftens Bekæmpelses sætter rekord: Så meget blev samlet ind

Kræftens Bekæmpelse har i søndagens landsindsamling fået indsamlet 34,6 millioner kroner.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danskerne har været mere gavmilde end tidligere, da Kræftens Bekæmpelses 28.000 frivillige indsamlere søndag har stemt dørklokker i kampen mod kræft.

34,6 millioner kroner lyder det samlede beløb, og det er det bedste resultat nogensinde på en landsindsamlingsdag.

- Vi er simpelthen så glade. Vi har nået et enormt flot resultat, og vores indsamlere er blevet mødt med åbne arme over hele landet, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen i en pressemeddelelse.

- Den meget store opbakning er med til at styrke kampen mod kræft, og det er en varm håndsrækning til alle kræftramte og pårørende i Danmark.

Indsamlingsresultatet på 34,6 millioner er 1,1 millioner højere end sidste år, hvor de frivillige indsamlere skrabede 33,5 millioner kroner sammen. Leif Vestergaard Pedersen er meget taknemmelig for alle de frivillige.

- Uden den enorme støtte fra befolkningen ville vi ikke kunne bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen, siger Leif Vestergaard Pedersen.

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx