Af - 22/09-13 14:25; Opdateret: 22/09-13 15:39

Godsejer efter bøsseballade: Jeg tog fejlGodsejer efter bøsseballade: Jeg tog fejl

Godsejeren, der for nyligt fremlagde en kontroversiel holdning om bøsser, trækker nu i land. Delvist.

storybild

Omkring 300 mennesker var søndag formiddag mødt op foran Sig Hotel for at vise deres støtte til et bøssepar, som hotelejeren tidligere har afvist. (Billede: Bo Ibsen)

Godsejer Karl Kristian Nielsen vakte harme i byen Sig, da han afslog at give et homoseksuelt par lov til at forpagte et hotel, han ejer, med begrundelsen at den jyske by ‘ikke var moden nok til bøsser’.

LÆS OGSÅ: Godsejer til homopar: Byen er ikke klar til bøsser

Den udmelding fik adskillige af landsbyens borgere til at samles på gaden foran Sig Hotel søndag formiddag, hvor de viste deres støtte til de afviste bøsser. og det har tilsyneladende fået godsejeren til at skifte mening.

- Jeg har sagt, at jeg ikke troede, at byen var klar til det. Den tro har været forkert, indrømmer Karl Kristian Nielsen nu over for BT.

Bøsseparret Keld Christensen og Dinghao Wang var ikke overraskende forarget over den begrundelse, de fik med afslaget, så Keld Christensen var glad for den massive støtte, der blev vist ved demonstrationen.

- Det er fedt at se, at folk er mødt op for at sige fra. Det er meget vigtigt for os. Det var surrealistisk at høre den begrundelse, siger Keld Christensen til BT og tilføjer, at han både er såret, sur, frustreret og chokeret.

LÆS OGSÅ: Landsby protesterer mod bøsse-forskrækket godsejer

Nægter at sige undskyld
Han kan dog ikke se frem til at sætte et plaster på såret med en undskyldning fra godsejer Karl Kristian Nielsen, der ikke mener, at han har gjort noget forkert.

- De har ikke henvendt sig. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal sige undskyld, når jeg er blevet misforstået, men selvfølgelig er jeg da lidt rystet over alt det her, siger han til BT.

Godsejeren selv var også til stede, da dagens happening fandt sted, og det var tilsyneladende i et pirreligt humør, at han troppede op. I hvert fald skriver BT, at han langede ud efter deres udsendte fotograf. Herefter faldt han dog lidt til ro, da han greb en megafon og fortalte de fremmødte, at han kun ville det bedste for Sig Hotel, og at han havde fundet en ny forpagter til hotellet.

LÆS OGSÅ: Godsejerfrue: Bøsserne så sjuskede ud

Over al forventning
Det var en af Sigs egne borgere, Anne Juulsgaard, der havde taget initiativ til arrangementet. Og hun siger, at opbakningen har været langt mere massiv, end hun havde regnet med.

- Jeg synes, det er gået over al forventning. Det budskab jeg personligt havde om at udtrykke min mening, fik jeg ud med opbakning fra omkring 300 mennesker, siger Anne Juulsgaard til mx.dk.

- Det har været en ret vild dag og langt fra hvad jeg havde forestillet mig, da jeg sad hjemme i sofaen og slog arrangementet op på Facebook, tilføjer en glad Anne Juulsgaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx