Af Silla Bakalus - 21/01-18 22:22

Efter 'vanvittigt' overfald på villavej: Mand kæmper fortsat for sit liv – formodet gerningsmand fængsletEfter 'vanvittigt' overfald på villavej: Mand kæmper fortsat for sit liv – formodet gerningsmand fængslet

En midaldrende mand er fortsat i kritisk tilstand, efter han lørdag ved middagstid blev brutalt overfaldet på en villavej ved et børnehus i Svendborg.

storybild

Politiafspærring. Arkivfoto. (Billede: Lars Rievers)

»Det sidste, vi har hørt er, at hans tilstand er uændret – at han stadig er i kritisk tilstand på grund af blødninger i hjernen,« fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi til BT.

Den midaldrende mand, der er født i 63 og derfor enten 54 eller 55 år, blev overfaldet omkring klokken 12.30, da han gik på Caroline Amalie Vej i Indre Svendborg lige ved Mariasøstrenes Børnehus.

Pludseligt og tilsyneladende helt umotiveret blev manden slået ned af en anden mand. Den midaldrende mand blev slået bevidstløs og efterladt på fortovet.

»Vi har en lokal mand, der tilsyneladende er ophidset over et eller andet, som han ikke ved hvad er. Han møder så en anden mand på gaden, og så går han - tilsyneladende helt umotiveret - over og slår ham ned,« forklarede Steen Nyland til BT lørdag.

Nogle vidner overværede episoden på afstand og gik efterfølgende over for at hjælpe. Vidnerne ringede til politiet, der kom og fik forklaringer og derefter straks kørte ud i området for at lede efter gerningsmanden.

Ved hjælpe af vidnernes signalement af gerningsmanden, fik politiet hurtigt fat i den formodede gerningsmand, der selv begyndte at tale om episoden. Manden blev lørdag anholdt.

Søndag blev den formodede gerningsmand fremstillet i grundlovsforhør. Her var han sigtet for vold. Den formodede gerningsmand blev ved grundlovsforhøret fængslet frem til den 14. februar.

Vagtchefen kender ikke de nærmere detaljer fra grundlovsforhøret.

Lørdag oplyste Fyns Politi dog, at der tilsyneladende ikke var noget motiv for overfaldet, og at offeret og gerningsmanden ikke kendte hinanden forud for episoden, der tilsyneladende var helt umotiveret.

Vagtchef Steen Nyland kaldte sagen meget alvorlig.

»Det er meget alvorligt. Det er fuldstændig meningsløst. Det er umotiveret. Det er vanvittigt«, sagde han lørdag til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sanne Salomonsen efter X...
bt.dk
Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx