10/09-13 14:24

Flere sommergæster på de danske hotellerFlere sommergæster på de danske hoteller

Hotellerne oplevede en stigning i antallet af overnatninger i juli og juni sammenlignet med sidste år.

storybild

Svinkløv Badehotel er et dansk hotel beliggende ved Slettestrand i bunden af Jammerbugt 200 m. fra Vesterhavet. Hotellet er fra 1925. (Billede: Polfoto)

Det var ikke bare de solglade danskere, der nød godt af det usædvanligt gode sommervejr.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af hotelovernatninger i Danmark steg i både juni og juli sammenlignet med sidste år.

Mest markant var stigningen i juli, hvor der var 1.702.717 overnatninger på hotellerne i Danmark. Det er en stigning på cirka 30.000 overnatninger sammenlignet med sidste år. Det svarer til 1,8 procent.

Det vækker naturligvis glæde i brancheorganisation Horesta, Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening.

- Væksten i juli skyldes først og fremmest, at flere danskere - formentlig på grund af det flotte vejr - valgte at blive hjemme og holde sommerferie i år.

- Og selv om vi kan se, at antallet af hotelovernatninger fra lande som Norge, Finland og Holland er faldet, så bød juli samlet set på en glædelig fremgang, siger Horesta's formand, Jens Zimmer Christensen, i en pressemeddelelse.

Danske gæster tegnede sig for 747.892 af overnatningerne på de danske hoteller i juli. Det er over 35.000 mere end sidste år, hvilket svarer til en stigning på fem procent.

Fremgangen var størst i Region Midtjylland og Region Hovedstaden.

I juni steg antallet af overnatninger på danske hoteller også. Stigningen var på 1,1 procent sammenlignet med sidste år. Det svarer til, at måneden havde 13.888 flere hotelovernatninger end i juni 2012.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Neymar til Madrid? Nu sætter Ronaldo...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx