18/02-16 12:37

Eva Kjer skal drøfte beregninger med kritiske forskereEva Kjer skal drøfte beregninger med kritiske forskere

Miljøministeren mødes fredag med forskergruppe bag kras kritik af beregningerne i landbrugspakken.

storybild

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) mødes fredag med en forskergruppe, som sår tvivl om beregningerne bag regeringens landbrugspakke. (Billede: Polfoto/Thomas Borberg)

Regeringens landbrugspakke belaster miljøet i alle år frem mod 2021, lyder konklusionen i et høringssvar fra en forskergruppe. Hvis de havde afleveret deres beregninger på universitetet, var de dumpet, lyder svaret fra ministeren.

Fredag middag tørner de to parter så sammen, når miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tager imod forskerne fra Biologisk Institut ved Københavns Universitet.

DF og LA afviser at genforhandle landbrugspakken
DF og LA afviser at genforhandle landbrugspakken

Ifølge høringssvaret giver landbrugspakken underskud på miljøkontoen samtlige år til og med 2021. Der vil blive udledt mere kvælstof i havmiljøet til skade for både grundvand, søer, fjorde og kystnære farvande.

Eva Kjer Hansen afviser blankt kritikken.

- Jeg er målløs over det høringssvar, der er kommet fra de her forskere.

- Her er en række åbenlyse fejl. De kritiserer, at jeg ikke har medregnet effekter for to ting, der aldrig er sat i værk – to ting, der ikke findes ude i virkeligheden.

Minister inviterer til ny drøftelse af landbrugspakken
Minister inviterer til ny drøftelse af landbrugspakken

Nye beregninger fra forskere dumper landbrugspakke
Nye beregninger fra forskere dumper landbrugspakke

Ministeren henviser til et krav om, at 60.000 hektar efterafgrøder bliver fjernet, og at det planlagte gødskningsforbud på nogle bestemte arealer bliver rullet tilbage. Ingen af delene har været indført, lyder anken fra Eva Kjer Hansen.

Derudover medregner forskerne ikke den såkaldte baseline-effekt. Begrebet dækker over de udefrakommende faktorer, som ikke har noget med selve landbrugspakken at gøre.

- Jeg må bare sige, at sådan er det altid blevet gjort, også under den tidligere regering. Og egentlig plejer forskere at være kritiske, hvis man ændrer opgørelsesmetoden, siger Eva Kjer Hansen.

De Konservative forlanger en grønnere landbrugspakke
De Konservative forlanger en grønnere landbrugspakke

Ud over mødet med forskerne har ministeren inviteret de tre blå støttepartier bag landbrugspakken til en ny "drøftelse" af pakken.

De Konservative kræver nye grønne elementer, men det falder umiddelbart ikke i god jord hos hverken Venstre, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx