Af - 28/05-14 17:31

Politiet advarer: Mulig børnelokker på spilPolitiet advarer: Mulig børnelokker på spil

Politiet i Herning opfordrer forældre til at være opmærksomme og tage en snak med deres børn efter to 'mistænkelige' episoder.

storybild

Politiet i Herning leder efter en blå bil med en mulig børnelokker. (Billede: Norde Ernst van (Arkivfoto))

To 'mistænkelige forhold' gør, at lokalpolitiet i Herning i disse dage opfordrer forældre til at holde ekstra godt øje med deres børn. I løbet af de seneste uger har ukendte personer – muligvis den samme – tilbudt slik til børn og forsøgt at lokke dem med sig. Det skriver aoh.dk.

Video fik hjælpsom mand hængt ud som børnelokker
Video fik hjælpsom mand hængt ud som børnelokker

Den seneste situation er fra i torsdags, hvor en 7-årig dreng på vej til skole blev antastet af en ung mand. Han tilbød den 7-årige slik og trak efterfølgende en kniv frem og lavede en truende bevægelse ud for halsen. Oplysningerne om mandes udseende er sparsomme, men han beskrives som lys i huden og typisk dansk.

Episoden kan muligvis kædes sammen til en lignende sag fra april, hvor to drenge på henholdsvis 10 og 11 år blev tilbudt slik af en mand, hvis de sagde ja til at gå med op i hans lejlighed. I den sag leder politiet efter en mand af dansk udseende, ørering i det ene øre og med strithår. Manden havde desuden en blå bil.

Episoderne får politiet i Herning til at advare forældre:

Kraftig børnelokker i rød falmet bil efterlyses
Kraftig børnelokker i rød falmet bil efterlyses

- Vi opfordrer til generel opmærksomhed, og at man som forælder holder øjnene åbne for eksempel efter en blå bil, der kører mistænkeligt rundt om Brændgårdskolen omkring skolestart eller skolelukning om eftermiddagen, siger Jeppe James Olsen, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning, til aoh.dk.

Den mulige børnelokker får også politiet til at opfordre til, at man tager sig en seriøs snak med børnene i hjemmet:

- Samtidig vil vi opfordre til, at man som forældre tager en snak med sine børn om, at man aldrig skal tage imod noget fra fremmede og selvfølgelig aldrig følge med dem eller sætte sig ind i en bil med dem. Selvfølgelig uden at skræmme børnene, siger Jeppe James Olsen til aoh.dk.

Pædofil-alarm: Skole advarer forældre mod mulig børnelokker
Pædofil-alarm: Skole advarer forældre mod mulig børnelokker

Politiet patruljerer i øjeblikket særligt meget i området omkring Brændegårdskolen, hvor den 7-årige i torsdags blev antastet. Har man informationer om sagerne, kan lokalpolitiet i Herning træffes på 9614 1448.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx