Af - 28/05-15 13:18; Opdateret: 28/05-15 13:38

Avis kommer Løkke til undsætning: Han taler sandtAvis kommer Løkke til undsætning: Han taler sandt

Når Lars Løkke Rasmussen påstår, at han har fået fortalt, at en kontanthjælpsmodtager ikke ville blive i job, fordi det knap kunne betale sig, er det rigtigt, skriver Roskilde Dagblad.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det hotteste emne på valgets anden dag drejer sig om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussens eksempel på en kontanthjælpsmodtager, der nægtede at arbejde, fordi det knap kunne betale sig, er rigtigt.

Ingen har kunnet opspore den konkrete kontanthjælpsmodtager og dokumentere, om eksemplet holder i virkeligheden. Især 3F er skeptiske.

Over for DR sagde Lars Løkke i morges, at han ”gengiver de oplysninger, præcis som jeg har hørt dem på den virksomhed, jeg har besøgt.”

Førstegangsvælgere: Løkke skal være statsminister
Førstegangsvælgere: Løkke skal være statsminister

Nu kommer avisen 'Roskilde Dagblad' statsministerkandidaten til undsætning.

Avisen fortæller, at en journalist var med på det virksomhedsbesøg i Taastrup, hvor Lars Løkke angiveligt skulle have fået fortalt af ejeren, at en medarbejder havde sagt sit job op, fordi det ikke kunne svare sig økonomisk.

3F undrer sig over Løkkes eksempel på høj kontanthjælp
3F undrer sig over Løkkes eksempel på høj kontanthjælp

- Det var det emne, hele besøget handlede om. Morten Broager (ejeren, red.) kom med flere eksempler på medarbejdere, der ikke ville tage et job i hans firma, primært fordi forskellen mellem overførselsindkomster og lønnen hos Panorama er for lille. Han havde både været ude for at kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere sagde nej til at tage et job, men fremhævede dagpengemodtagerne som dem, der er sværest at få i job, fordi de helst vil lave det, de er uddannet til og ikke har lyst til at tage et ufaglært job, siger journalist Pernille Rohde, der var til stede ved besøget, til DAGBLADET Roskilde.

DF-minister? Det er da meget smigrende
DF-minister? Det er da meget smigrende

- Direktøren kom med et eksempel på en mand fra Ishøj, der efter kort tid fandt ud af, at han kun fik 1.000 kroner mere om måneden ud af at gå på arbejde i forhold til at være på overførselsindkomst. Medmindre han fik mere i timeløn, ville han ikke fortsætte i jobbet, fortæller hun videre.

Lars Løkke har dog fortsat ikke dokumenteret, om den pågældende medarbejder findes og fastholder her til middag over for pressen efter et virksomhedsbesøg hos L'Oreal i Greve, at han blot videregiver, hvad han har fået fortalt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx